A Ravensnél valaki piszok jó rúgó megfigyelő

Wil Lutz, a New Orleans Saints kickere a szezon végén szabadügynök lesz. Elképesztő teljesítményt nyújtott az elmúlt szezonban is. 30 kísérletéből csupán kettőt hibázott, abból is az egyik jócskán 50 yard feletti kísérlet volt. Extra pontot pedig csak egyet hagyott ki.

A Buccaneersnek nagyon kellene már egy jó évtized után újra egy jó rúgó. Mondjuk egy Wil Lutz-hoz hasonló, megbízható kicker. Már csak azért is, mert Cairo Santos ugyancsak szabadügynök lesz. Persze nyilván sokkal olcsóbb lenne találni valakit a draftolatlanok között. De gondoljunk csak a 2016-os draftra, ahol Jason Licht egy második körös rúgóval is befürdött!

Unásig tudom ismételni, hogy ugyanebben az évben, 2016-ban került a ligába Wil Lutz is. Draftolatlanként természetesen. A Ravens csalta magához a Georgia State rúgóját, ugyanis Justin Tucker pont nagy szerződése előtt állt, ráadásul a teljesítménye is 83 %-os rúgáshatékonyságra csökkent, ami Baltimoreban már a tűréshatárt jelenti. Nem szívesen adták oda neki az évi úgy 5 milliós szerződést, mielőtt nem győződnek meg róla, hogy meg fogja érni.

Hoztak egy ellenlábast a nyári edzőtáborba Wil Lutz személyében. Na most gondoljunk bele! Egy csapat edzőtáborában ez a két rúgó. Mert hát azt el kell mondani, hogy végül Tucker megkapta a nagy szerződést és azóta is a liga legjobb kickere. S immáron 2012 óta szolgálja a Ravenst. Punter gondokkal sem küzdenek a lilák, hiszen ott meg Sam Koch 2006 óta hadrendbe van állítva és folyamatosan megbízható a teljesítménye. Szóval ott valaki piszok mód ráérez ezekre a dolgokra. Egyébként a Saintsnél is, akik miután Wil Lutz alulmaradt Justin Tucker-rel szemben, azonnal lecsaptak rá.

Jó lenne ha a Buccaneersnél is lennének ilyen megfigyelők! Lehetőség szerint minél többen. De a szélső elkapó és a tight end pozíció megfigyelőit leszámítva, nem nagyon vannak ilyenek a tampai franchise szolgálatában.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: cbssports.com