Irányítóedzőt neveztek ki a Bengals vezetőedzőjének

Már régóta tudni lehetett, hogy a Los Angeles Rams irányítóedzője Zac Taylor veszi át a Cincinnati Bengals vezetőedzői posztját de mivel Super Bowl-t játszott a csapata így a kinevezéssel várniuk kellett. A Bengals vezetősége nem várt sokat és tegnap hivatalosan is kinevezte a csapat 10. vezetőedzőjét.7

Taylor játékosként indult a 2007-es Drafton de egyetlen csapat sem választotta ki és a Tampa Bay Buccaneers-hez került draftolatlan játékosként de nem lépett pályára tétmérkőzésen. A  játékos pályafutása tulajdonképpen ezzel véget is ért a profik között.

2008-tól 2011-ig a Texas A&M-en dolgozott asszisztensként majd csatlakozott a Miami Dolphins edzői stábjához. Itt először az irányítóedzők asszisztense, majd irányítóedző később pedig támadókoordinátor lett. 2016-ban visszatért az egyetemi ligába, a Cincinnati támadókoordinátora és irányítóedzője volt majd visszatért az NFL-be.

Két éve csatlakozott Sean McVay stábjához ahol az elkapóedző asszisztense lett majd tavaly kinevezték irányítóedzőnek. Jared Goff vele rövid pályafutása legjobb szezonját futotta (persze ebben McVay-nek is elévülhetetlen szerepe volt), 4.688 yardot és 32 touchdownt passzolt. A playoff és a Super Bowl-on mérkőzésen mutatott teljesítményre azonban nem lehetnek büszkék.

A vezetőedzői kinevezése nagy ugrásnak tűnik egy irányítóedző számára úgy, hogy a pályafutása során csak egy szezonon keresztül volt koordinátor.

Idén Andy Dalton-ból kell majd kihoznia a legtöbbet ami nem lesz egyszerű feladat mert a Bengals támadóegysége a mezőny legrosszabb negyedébe tartozott. Emellett jól kell összeraknia a védőstábot is mert a védőegység a négy fő statisztikai kategóriából kettőből utolsó volt, a másik kettőben pedig a legrosszabb négyhez tartozott.

wikipedia.com, Fotó: twitter.com