Sok lenne három éven belül két első körös tight end?

A Buccaneers rendelkezik jelenleg az NFL csapatok közül a legkisebb összeggel a fizetési sapkában, így lényegében számunkra véget ért a piac. Esetleg még egy-két játékos elküldése, illetőleg szerződések átstruktúrálása várható, hogy a draftolt játékosok fizetése beleférjen. Forduljunk immár tehát a draft felé ott is foglalkozzunk az első körrel, hiszen a legtöbb információval ezekről a játékosokról rendelkezünk!

Mint mindenkinek, nekem is van első számú kedvencem. Tavaly is volt, de akkor Nelsont a Colts vitte el. Idén T.J. Hockenson az Iowa tight end-je az, aki nagyon meggyőzött a róla látott videók és a róla olvasottak alapján. Mindjárt jöhet a címben foglalt kérdés. Két évvel ezelőtt a Bucs kiválasztotta O.J. Howard-ot és szerintem nem is lőttünk mellé vele. Minek akkor T.J. Hockenson? Nos!

Először is úgy vettem észre Jason Licht szívesen mozog hátra. Ha ezt a Bucs most is megteszi, szerény számításaim szerint az igazán klasszisnak látszó védőket (talán Devin White-ot leszámítva) kiviszik. Ebben az esetben pedig szerintem jó az elérhető legjobb játékost kivinni, még akkor is, ha nem az a poszt a legnyagobb szükség.

Ugyanakkor az Iowa tight end-jének megjelenése O.J. Howard mellett elképesztő fegyverarzenált lenne képes biztosítani.

Először is induljunk ki abból, hogy Jameis Winston a közeli célpontoknál elég hatékony, nála a baj a hosszú passzoknál jelentkezik. Hockensonnál ezt kipipálhatjuk. Elképesztően jó keze van és méretei miatt - 1, 96 m (6ft 5in) és 104 kg. (230 lb), de néhol 251 lb olvasható, ami szerintem közelebb van az igazsághoz - nem is szükséges lézer pontosságú passzokat indítani felé.

Lényegében bármit leszed, ami a közelébe megy. Rendkívül fizikális játékos, ezzel uralni és dominálni tud bármilyen párharcot. Elkapás után rendkívül veszélyes, mert nagyon nehezen zökkenthető ki az egyensúlyából, sok rontott szerelést csináltak emiatt rajta. Méretéhez képest gyors és jól nyit a távolabbi zónák felé is kihasználva cselezőkészségét. Fizikalitásából pedig adódik, rendkívül keményen és jól blokkol, amire a Buccaneersnek most elképesztően nagy szüksége lenne. Ezen felül ami még nagyon a javára írható, hogy nem egy fafejű barom. Játéka rendkívül intelligens, van esze a játékhoz. Mi kell még egy tight end számára?

Nem valószínű, hogy Bruce Arians-nál ő szerepel a kívánalmi lista első helyén. Pedig én meggondolandónak tartanám. Évekre a Buccaneers-é lehetne a liga egyik legfiatalabb és legrettegettebb tight end párosa. Ja persze! Cameron Brate pedig így sajnos, cut!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: fullpresscoverage.com