A Cardinals kivághatja az elsőkörös melléfogását

Azt már a 2016-os Draft előtt tudni lehetett, hogy Robert Nkemdiche nem a legegyszerűbb ember (a Draft előtt például kiesett egy szálloda ablakán) így a képességei ellenére vissza is csúszott az első kör végére ahol kiválasztotta az Arizona Cardinals csapata. Mondhatnánk, hogy a csúszás miatt jó üzletet kötött a Cardinals de mára már biztosan megbánták az egészet.

A defensive tacklet nem kerülték el a sérülések és az NFL-en eltöltött három szezonja alatt a lehetséges 48 alapszakasz mérkőzésből csak 27 találkozón lépett pályára. Ezalatt 44 tacklet, 4.5 sacket (mindegyiket tavaly) és 2 kierőszakolt fumblet szerzett.

A sérülések és a gyenge játék mellett ráadásul a nemrégiben le is tartóztatták így minden valószínűség szerint a szezon kezdetekor már nem a Cardinals játékosa lesz. Nkemdiche újonc szerződése utolsó évébe lépett és 2,736 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából. Az elküldésével 1,622 millió dollárt tudnának felszabadítani amit nem mondhatunk hatalmas összegnek de üzenet lehet az új stábtól, hogy a Sivatagban nem tolerálják a hasonló viselkedést.

A letartóztatásáról készült testkamerás felvétel:

 

nfl.com, Fotó: azcardinals.com