A Cardinals megvált az elsőkörös védőfalemberétől

Robert Nkemdiche pályafutása hivatalosan is véget ért az Arizona Cardinals csapatánál. Nem okoztak nagy meglepetést amikor hajnalban bejelentették, hogy megválnak a problémás játékosuktól. A védőt a 2016-os Draft első körének 29. helyén választották ki de nem tudta bebizonyítani, hogy megérte a magas picket.

Azt már a Draft előtt tudni lehetett, hogy Robert Nkemdiche nem a legegyszerűbb ember (a Draft előtt például kiesett egy szálloda ablakán) így a képességei ellenére vissza is csúszott az első kör végére ahol kiválasztotta az Arizona Cardinals csapata. Mondhatnánk, hogy a csúszás miatt jó üzletet kötött a Cardinals de biztosan megbánták az egészet.

A defensive tacklet nem kerülték el a sérülések sem és az NFL-en eltöltött három szezonja alatt a lehetséges 48 alapszakasz mérkőzésből csak 27 találkozón lépett pályára. Ezalatt 44 tacklet, 4.5 sacket (mindegyiket tavaly) és 2 kierőszakolt fumblet szerzett. A sérülések és a gyenge játék mellett ráadásul nemrégiben le is tartóztatták így számítani lehetett rá, hogy az alapszakasz kezdetekor már nem lesz a Cardinals játékosa.

Nkemdiche újonc szerződése utolsó évébe lépett és 2,736 millió dollárt foglalt el a fizetési sapkából. Az elküldésével 1,622 millió dollárt tudnak felszabadítani. Az összeg azonban még nem végleges mert a falember keresztszalag sérülésből tér vissza és a Kollektív szerződés védi a sérült játékosakat így lehet, hogy ennél jóval kevesebb szabad összeghez jut majd a csapat.

nfl.com, Fotó: twitter.com