A Cowboys 50 millió dollárért hosszabbított a draftolatlan falemberével

Még egy Dallas Cowboys játékos aki a Ezekiel Elliott, Dak Prescott, Amari Cooper trió előtt kapta meg a nagy szerződését. Amerika csapata megállapodott a támadófalemberével, La'el Collins-al a játékos hosszútávú szerződéséről.

Az offensive tackle ötéves, 50 millió dolláros szerződést írt alá a Cowboys-al. A szerződés 35 millió dollár garantált keresetet tartalmaz és az első két szezonbéli keresete garantált összegnek minősül.

A falember a képességei alapján egyértelműen elsőkörös játékosnak számított de a rendőrségi ügye miatt a csapatok nem merték bevállalni a kiválasztását. Korábbi barátnőjét megölték a Draft előtt és a tacklet csak a Draft után zárták ki a gyanúsítottak közül ami miatt draftolatlanként kezdte a pályafutását.

Az egész ügynek egyetlen előnye volt a számára, Ő maga választhatta ki az első profi csapatát. Könnyű döntés előtt állt hiszen akkoriban a Cowboys-é volt a legjobb támadófal és a csapat szerződést is kínált a játékosnak. Végül hároméves, 1.5 millió dolláros szerződést írt alá amelyet 2017-ben megtoldottak egy kétéves, 15.4 millió dolláros szerződéssel de a nagy pénzt a mostani kontraktusa jelenti.

nfl.com, Fotó: coboyswire.usatoday.com