Most Alvin Kamara a Saints offense motorja

A Drew Brees-t nélkülözni kényszerülő Saints a hétvégi ellenfél, méghozzá New Orleans-ban. Helyettese, Teddy Bridgewater kezdő irányítóként kétszer is győzelemre vezette csapatát. Először a Seahawks, majd a Cowboys ellen is. Mégis azt kell mondani, ennek a Saints offense-nek nem az irányító az igazi motorja, ahogy azt Brees karmesterkedése alatt megszokhattuk. Teddy rövidke passzaival lassan haladnak, így nem tudják felpakolni a szokásos 30-40 pontot.

Elő kellett tehát lépnie egyrészt a védelemnek, másrészt támadó oldalon egy univerzális játékosnak, aki nem csak a passzjátéknál veszélyes, hanem labdával a kezében is tudja szállítani a pontszerzéshez szükséges yardokat. Ő Alvin Kamara. A running back a Seahawks ellen 69 futott és 92 elkapással szerzett yardot hozott 1-1 touchdown-nal megfűszerezve. A Cowboys már külön testőrt állított a kordában tartására. Leighton Vander Esch-t. Ezzel hiába találta meg a támadófal által nyitott réseket, be tudták őt korlátozni 89 scrimmage yardra TD nélkül. Ugyanakkor a futás/ yard átlaga így is mindkét mérkőzésen négy egészes átlag felett volt.

Nagyon nehéz őt földre vinni, legendásan jó az egyensúly érzéke, emiatt rengeteg a rajta elhibázott szerelési kísérlet. Nekünk Leighton Vander Esch-ünk nincs. Lavonte David-ünk van, akinél bizony lehetett megfigyelni korábban szerelési hibákra való hajlamot. Ha ezeket így mind össze rakjuk, már ki is jön a képlet, hogy a secondary-ből valakinek be kell majd segítenie! Ellenben ha Alvin Kamara-t korlátozni tudjuk, azzal az egész Saints offense vitorlájából kifoghatjuk a szelet. Bár aztán ilyenkor szokott előjönni a másik szokásos képlet, miszerint a csereirányítók - nevesen ezúttal Teddy Bridgewater a jelölt- szétpasszolják a Bucs secondaryt.

Az ellenfélnél Drew Brees mellett a defensive end Trey Hendrickson fog hiányozni.

A Buccaneers Jack Cichy-t és Breshad Perriman-t kénytelen nélkülözni. A linebacker könyöke eléggé megsínylette a Malcolm Brown-nal való ütközést, az elkapó pedig térdhajlító sérüléssel bajlódik. Kérdéses a játéka Demar Dotson-nak, akinek lábikra gondjai vannak. Zsákos emberünk, Shaq Barrett is hagyott ki a héten edzést ágyék sérülés miatt, de péntekre már teljes edzésmunkát végzett. Devin White, Bruce Arians elmondása szerint jól mozgott az edzésen, de csak közvetlenül a meccs előtt döntenek a pályára küldéséről. A helyzet lényegében ugyanez a defensive back, Jamel Dean esetében is.

Két csoportellenfelünk (Saints-Panthers) csereirányítóival száll harcba, ami nem ideális helyzet, még ha a győzelmek egyenlőre jönnek is. A Falconsnál ilyen probléma nincs. Ott az a probléma, hogy a franchise irányító gyengélkedik. Vagyis a sors fura szeszélye folytán ha a Bucs legyőzi a Saints csapatát, beszáll a csoport elsőségéért folytatott harcba. Ezért aztán: Go Bucs!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: clutchpoint.com