Regular season week 5: Vikings 28 Giants 10

Két győzelem után visszazuhantunk a földre és sima vereséget szenvedtünk hazai pályán a Minnesota Vikings ellen. Végig hátrányban voltunk és nem volt reális esélyünk a győzelem megszerzésére.

A támadóink nagyon megérezték Saquon Barkley hiányát, ráadásul Wayne Gallman is kiállni kényszerült. Nem vagyok benne biztos, hogy Jon Hilliman NFL szintet képvisel, sokkal hamarabb elő kellett volna venni Eli Penny-t. Totálisan dominálta a Vikings a line of scrimmage-t, ennek az eredménye pedig az lett, hogy átlag rookie számokat hozott Jones. Az elején azért szépen túldobta Shepardot. A pontszerzések elmaradását azonban elsősorban a támadófal nyakába kell varrni, akik számos büntetést hoztak össze. Nem tudtak meggyőzni az O line megerősítésével kapcsolatban és látható, hogy az erősebb védelmek ellen tehetetlenek a játékosaink. Mindezt évi 16 millió dollárért teszi Nate Solder, akire különösen igazak a leírtak. Az elkapóinkkal a szokásos stílust próbáltuk játszatni, de ezúttal nem jöttek az elkapások utáni yardok. Golden Tate viszont nagyon kilógott, nem tudtuk bevonni a játékba. Remélhetőleg nem ez lesz a visszatérő tendencia.

Egy valami biztos, nagyon gyenge a zone coverage-ban ez a védelem. Könnyen megtalálták a szabad területeket az elkapók, Kirk Cousins pedig van annyira jó irányító, hogy kihasználja ezt. Ismét nem jöttek be James Bettcher elképzelései. Tudtuk, hogy jól futó csapat a Minnesota, azonban várható lett volna, hogy ne ficánkoljanak ennyire a földön. 200 yard felett futottak ez pedig nagyon nagyon gáz. Pláne úgy, hogy Cousins is átlépte a 300 passzolt yardot. Egyértelmű, hogy számos hiányposzt van a defense-ben, de még egy-két ilyen teljesítmény és akár szezon közben is jöhet az edzőváltás a defensive coordinator posztján. Ugyan szereztünk 3 sacket, de totál dominálták a védőfalunkat is. Némi pozitívumot jelent, hogy meccsről meccsre jobb DeAndre Baker, illetve a múlt heti INT után most egy fumble kiharcolásában mutatkozott meg Jabrill Peppers playmaker képessége. Az már nem az ő hibája, hogy a következő játék safety lett...

A héten leírtam, hogy jó erőpróba lehet nekünk ez a Vikings, akik 8-8, 9-7 körüli erőt képviselnek, így felmérhetjük, hogy mennyire is vagyunk jók. A válasz csúfos lett, ahogy a Cowboys és a Bills ellen, úgy most sem volt semmi esélyünk. Felélesztettük az ellenfelünk passzjátékát, a védelmük pedig megállította a támadóinkat. Nagyon nem nézett ez ki jól és a Patriots ellen sem számíthatunk javulásra, félek, hogy Bill Bellichick totálisan hülyét fog csinálni az edzői stábunkból. Persze hagyományosan gyengén vagyunk a Minnesota ellen, de a többség talán elfogadja ha azt írom, hogy nem szabad idén 50% körüli mérlegről álmodozni.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu