Amit tudnod kell: Tennessee Titans

Miután a múlt héten a szezon legsúlyosabb vereségét szenvedték el, a Panthers szeretne javítani most vasárnap hazai pályán a 4-4-es mutatóval álló Tennessee Titans ellen. A vasárnapi találkozó majdnem egy hónap után a Panthers első meccse lesz a Bank of America Stadium-ban - ott, ahol a Titans csapatának voltak már sikerei. Ez lesz a Titans harmadik alapszakasz meccse Charlotte-ban, az előző kettő után győzelemmel tértek vissza Tennessee-be.

Ebben a szezonban a Titans a 9. heti mérkőzést egy kétmeccses győzelmi sorozattal várhatja, miután a Buccaneers és a Chargers ellen is nyertek. Nézzük, mi az, amit tudnod kell a Panthers következő ellenfeléről.

Ki lesz az irányító?

Miután az elmúlt négy szezonban a korábbi Heisman Trophy győztes Marcus Mariota volt az irányító, a Titans két héttel ezelőtt a korábbi Dolphins irányító Ryan Tannehillt nevezte kezdő QB-nek. Az eredmény? Egymás után két győzelem.

Tannehill, a nyolcadik évét taposó veterán, aki az első hét szezonját a Dolphins csapatánál töltötte, ebben a holtszezonban érkezett Tennessee-be egy trade során. Az elmúlt két hétben Tannehill az NFL hatodik legjobb passer rating mutatóját (115,3) produkálta, öt TD-t és csak egy interception-t dobva. Tannehill a red zone-ban teljesített a legjobban, 6/6-os mutatója van és nagy szerepe van abban, hogy a Tennessee a harmadik a ligában a red zone/TD arányt tekintve (66,67%) ebben a szezonban.

A Backfield-en a Titans egy újabb Heisman Trophy győztestől kap segítséget a running back Derrick Henry személyében. Az irányító következetlensége alatt a Titans erőszakosan tömte labdákkal Henry-t, aki a bajnokságban a negyedik helyen áll 151 futással és a kilencedik a futott yardok tekintetében (581).

Annak ellenére, hogy a red zone-ban hatékonyak, a Titans offense ebben a szezonban szenved: a meccsenként szerzett pontokat (18,5) tekintve a 26. helyen állnak, a harmadik down-os mutatójuk (33,3) pedig a 24. helyre rangsorolja őket.

A védelem egy másik történet

Védekezésben a dolgok kissé jobban alakultak a Titans számára. A linebacker Rashaan Evans vezetésével a Titans védelme átlagosan mindössze 16,9 pontot engedett meccsenként (a 4. legkevesebb), miközben 22 sacket (10.) és nyolc interception-t (5.) szereztek.

A Titans védelme négy kikényszerített négy labdavesztést a Bucs ellen a 8. héten, két interception-t és két fumble-t. Másrészről a Panthers offense háromszor adta el a labdát a múlt héten, az irányító Kyle Allen megdobta karrierjének első három interception-jét.

A holtszezonban a Titans leigazolta a veterán cornerback Malcolm Butler-t a secondary-be és ez eddig jó döntésnek bizonyult. Butler, a kétszeres Pro Bowler két interception-t szerzett, a cornerback Logan Ryan és a safety Kevin Byard pedig hármat-hármat. 2017 óta Byard nyolc interception-t szerezve holtversenyben a liga legjobbja.

A vasárnapi egy érdekes összecsapás lesz a Titans domináns védelme és a Christian McCaffrey által vezetett Panthers-offense között, amely meccsenként átlagosan 25,6 pontot szerezve a 13. a ligában.

A vezetőedző

A Titans csapatát a másodéves vezetőedző, Mike Vrabel irányítja, aki hajlandóságot mutat a rizikó bevállalására. Vasárnap, a negyedik negyed végén, 27-23-as vezetésnél Vrabel megpróbálta egy trükkös mezőnygól kísérlettel bebiztosítani a győzelmet. Ehelyett a játék nem sikerült és ezzel adtak egy utolsó esélyt a Bucs csapatának a fordításra. Egy héttel korábban Vrabel megpróbált egy QB snake-et a negyedik negyed végén, de az sem sikerült.

A Panthers vezetőedzője Ron Rivera - becenevén Riverboat Ron - már bizonyította, hogy bátran nekimegy a negyedik down-os kísérletnek is, így érdemes lesz figyelni azt is, hogy a két edző valamelyike bevállal-e valami váratlan húzást.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu