Bengals-Ravens beharangozó (week 10)

A „minden héten háború” elvét folytatva, vészesen közeledve a hónap végéhez, november 10-én, a 10. játékhéten Cincinnati a következő úti cél. William H. Taft (az USA 27. elnöke volt, egyben az Államok valaha volt legkövérebb elnöke) szülővárosába látogatni sosem volt egyszerű a hollók rajnak, ez azonban ebben az évben megváltozhat.

Az 1967 óta Bengália fővárosává avanzsált településen ugyanis lényeges változások mennek végbe a 2019-es év folyamán (a focicsapat körül legalábbis mindenképp). Dalton parkoló pályára került, így a nagynevű 4. körös újonc QB, Ryan Finley veszi át ma a stafétát.

Csoport riválisaink ezzel gyakorlatilag aláírták az év elengedését (még ha a médiában nem is kapcsoltak hivatalosan tank módba), egy éra véget ér, az egyetlen nagyobb feladat innentől kezdve egy másik tigris, méghozzá Joe Burrow (LSU Tigers QB) megszerzése a bengáliak falkájába. Ezen logika mentén akár egy végtelenül könnyed edzőmeccsre is számíthatnánk, ami kétségtelenül benne van a pakliban, de tudjuk, akárhogy is állnak ellenfeleink, egy csoportrangadó az bizony csoportrangadó marad akkor is, ha a fene fenét eszik. Plusz a túlságosan kötelezőnek vizionált győzelmek szoktak tradicionálisan a legnehezebbek lenni szeretett hollóink számára.

Azonban az irányítócserén kívül más probléma is adódik vendéglátóinknál, hétről hétre nélkülöznek fontosabbnál fontosabb kulcsembereket. Ma vasárnap biztosan nem lép pályára WR AJ Green, CB Dre Kirkpatrick és OG Alex Redmond. Mindegyikük masszív kezdő csapatában, sőt Redmond kivételével talán a legjobb játékosok a rosteren posztjaikon. Ezt tudván ismét vizsgáljuk meg a fontosabb kulcspontokat, mert természetesen jelen esetben is ki tudunk emelni ilyeneket, még ha egyszerűbb is az egyenlet a szokásosnál.

1. Itt egy támadófal, melyet a pass rush megsemmisíthet!

    A Pats elleni múlt heti mérkőzésen már láttuk, hogy történt érdemi változás az ellenfél irányítójának nyomás alá helyezése terén. A szakértők szerint a rendkívül jó blitz séma okozott kellemetlen perceket Bradynek. Ezt érdemes lenne ma is alkalmazni, hiszen a Bengals fala talán az egyik legrosszabb a ligában. Finley újonc mivoltát előrevetítve, valószínűleg amúgy sem tud majd olyan gyorsan szabadulni a labdáktól, mint azt kellene. Ennek köszönhetően az LB-S blitzek és a front 7 kő kemény használata nagyon komoly gondokat tudna okozni vendéglátóink számára.

2. A futás ismét kifizetődő lehet

    Bengália footballal foglalatoskodó lakosai meccsenként átlagosan 177.6 yardot engedélyeznek ellenfeleiknek a labdacipelések során. Mondanom sem kell, ebben is a liga legaljához tartoznak. A Ravens idei erőssége pedig kétségtelenül az eszméletlen futójáték. OC Greg Roman hihetetlenül változatos sémákat, játékokat eszelt ki, már a Pats ellen is láthattuk, milyen jó és hatékony variációk születtek a különböző zónafutások, oldaltúltöltős és a screen jellegű oldalt megindulós játékok alkalmával. A sok option play is kifizetődni látszik, mert Lamar szuperül olvassa ezeket a szituációkat, valamint a futásblokkolás terén a támadófal is rengeteget javult a tavalyi évhez képest. Nincs tehát túl sok látnivaló, 160-180 yard körül simán fel lehet tölteni a statisztikát futott yardokkal ellenfelünk ellen!

3. Joe Mixon lehet az egyetlen probléma

    Az oklahomai parasztlengőjéről elhíresült Mixon (melyet még elsőéves korában osztott ki az egyetemen egy törékeny hölgynek), tud okozni kellemetlenségeket bármely csapat számára. Green hiányában abszolút ő tölti be a playmaker szerepkört, 101 futásból 320 yardot termelt eddig idén (ami nem egy lenyűgöző számadat), de 19 elkapása is volt már, melyből 3 TD lett (5.8 yard/elkapás, ez viszont már nem olyan rossz egy futótól). Láthatjuk, hogy elég változatos szerepkörben alkalmazzák őt, így fontos lenne levédekezni a srácot. Mivel több játék is kifejezetten rá van kiélezve, komoly fejtörést lehetne okozni a hatástalanításával!

Jelenleg nem látom magam előtt azt a forgatókönyvet, mely szerint ez a meccs komoly csatába torkollhat. Egy sima 3-27-et tippelnék végeredményként, nem megszakadva, de erőt merítve ebből a győzelemből fordulunk majd rá a következő hetekben várható komolyabb összecsapásokra.

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary

Fotó: fanduel.com