Az irányítópárharc amely meghatározhatja a következő évtizedet

img-7027.jpg

Elérkezett a 11. játékhét az idei NFL szezonban, ezúttal hazai pályán fogadjuk a Houston Texans gárdáját. Igazi csemegének ígérkezik ez a találkozó, hiszen szinte garantált a pontzuhatag a két spíler irányítónak köszönhetően (na meg a hype is egyre nagyobb mindkettőjük körül). Az elmúlt pár évben a Ravens-Texans csörtéket bizony mindig az-az együttes nyerte meg, mely vendégül látta ellenfelét, gondolom e derék hagyomány folytatásával ma is kiegyeznénk.

Pár fogadóiroda szerintem túlzottan is simán vizionálja a hazai győzelmet, pedig ha jobban a dolgok mögé nézzünk, akkor egy igen szoros rangadó kikerekedése sem lepne meg bennünket. Nálam is inkább fifty fifty a dolog, de a hazai környezet bizony igen sokat számíthat. Nézzünk rá a konkrétumokra, melyek könnyen a végkifejletet is befolyásolhatják!

1. Kelleni fog a pontosság mindkét féltől!

    A Ravens és a Texans secondary is egyre pofásabbnak tűnik, így megnehezíthetik majd ellenfelük dolgát a mai este. Emiatt nyilván az is döntően tudja befolyásolni az eredményt, hogy ki tudja jobban kihasználni az ellenfél védelmének hibáit. Passzra éhes elkapószörnyek a Houstonban, a liga elitjében tanyázó tight endek Baltimoreban, akad tehát lelkes jelentkező bőven a mesterien kivitelezett passzok lehalászására. Azonban az sem lepne meg, ha a feljebb említett dolgok tudatában erősen a futás felé dőlne meg mindkét gárda playbookja.

2. Judon ma apríthat!

    Könnyen meglehet, hogy Watsont is az idei MVP címre esélyesek táborában emlegetnénk, ha lenne előtte egy mélyebb, jobb nevekből álló támadófal. Tunsil év közbeni megszerzése ugyan egy picit javított a helyzeten, de gázmaszkos barátunk sem tudja minden meccsen profin ellátni a feladatát. Így ez most esélyt adhat az irányítóterror felelőseinek a Ravensnél, leginkább a taco bell császár Matthew Judon lehet az, aki villoghat a mai meccsen. Rá is férne pár sack begyűjtése, hiszen az elmúlt két meccsen eléggé formán kívüli teljesítményt prezentált számunkra.

3. Lamar jó olvasása lehet az egyik kulcspont!

    Szerencsére ezzel eddig sem volt problémája másodéves irányítónknak, de a Texans LB sor elég masszívnak tűnik, így a különböző option játékok (melyekből rendkívül sokat használtunk az elmúlt mérkőzéseken) során nagyon oda kell majd figyelni! Nem lesz egyszerű a cover szituációkban jól mozgó houstoni védők közé csak simán bepöccenteni a lasztit valamelyik tight endnek, mint múlt héten a Bengals ellen. Szerencsére a lehetőségek tárháza nyitva áll, attól függően, hogy olvas a QB, 3-4, de akár 5 féle lehetőség is adódik a yardok szerzésére az ilyen játékhívások során.

Maradva a becses hagyománynál ismét hazai győzelmet, méghozzá egy 30-24-es Ravens wint tippelnék, tehát mehet a -4.5-ös spread vagy az over a pontszámra (jelenleg 51.5 a mutató).

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary