Súlyosan megsérült a jövő évi Draft potenciális 1/1-es játékosa

A tegnapi mérkőzésen súlyos megsérült az Alabama irányítója Tua Tagovailoa. A Crimson Tide irányítójának eltört a csípője és biztosan véget ért az idei szezonja. A sérülés azonban olyan súlyos, hogy veszélybe került a fiatal játékos egész pályafutása is.

Az irányító a Mississippi State elleni találkozó második negyedében sérült meg 35-7-es vezetésnél amikor két védővel ütközött. Nick Saban vezetőedző elmondása szerint a támadósorozat végén le akarták cserélni és pihentették volna Tagovailoa-t.

Az irányítót a stadionból helikopterrel szállították kórházba. A csapat orvosának, Dr. Lyle Cain hivatalos közleménye szerint több tesztet el fognak végezni, hogy meghatározzák a játékos számára legmegfelelőbb kezelést. Az orvos közleménye szerint Tagovailoa fel fog épülni a sérüléséből.

Tagovailoa a jövő évi Draft potenciális 1/1-es választottjának számított de a mostani sérülése mindent felülír. Jelenleg a Bengals birtokolja virtuálisan az 1/1-es picket akik Andy Dalton padoztatása után minden bizonnyal irányítót fognak választani. A tegnapi sérülés megnyitotta az utat Justin Herbert (Oregon) és Joe Burrow (LSU) előtt.

Tagovailoa jövője megjósolhatatlan. Egy ilyen súlyos sérülés után az 1/1 oda és valószínűleg az első kör is.</p

 

nfl.com, Fotó: cbssports.com