Tua Tagovailoa elmondása szerint idén hosszabbítani fog a Dolphins-al

2023-ban karrierje legjobb szezonját hozó Tua Tagovailoa arra számít, hogy az offseasonban hosszabbít a Miami Dolphins csapatával. A szerződéséről a floridai Orlandóban megrendezett Pro Bowl-on beszélt, ahol az AFC csapat kezdőjének választották. Tagovailoa magabiztosnak tűnt a hosszabbítás valószínűségét illetően.

A Pro Football Networknek azt is elmondta, hogy szerinte ebben az offseasonban alá fog írni egy hosszabbítást, mivel újonc szerződésének utolsó évébe lép. Pontosabban az opciós ötödik évével játszik.

"Már egyeztettek. Azt hiszem, most az a helyzet, hogy hagyom, hogy a csapat beszéljen az ügynökömmel, és hagyom, hogy ők dolgozzák ki a dolgot".

Tagovailoa ebben a szezonban 4.624 passzolt yarddal vezette az NFL-t miközben 29 touchdown passzal és 17 lejátszott meccsel karriercsúcsot állított fel - ez volt az a cél, aminek a teljes offseasonját szentelte. Ez volt az első alkalom az NFL karrierje során, hogy a teljes szezont végig játszotta.

A Dolphins general managere Chris Grier és vezetőedzője Mike McDaniel már régóta nyilvánosan támogatják Tagovailoát, mint a csapat franchise irányítóját és ennek megfelelően korábban éltek az ötödik éves opcióval. Most a következő lépést kell megtenni.

Fotó: sandiegouniontribune.com