Browns - Ravens beharangozó

December végén járva elérkezett a hajrá, a 2019-es NFL alapszakaszból már csak két forduló van hátra! Egészen elképesztő milyen gyorsan telik az idő, mintha csak pár hete lett volna, hogy a Dolphins elleni találkozót várva tűkön ült az átlag Ravens fan, kíváncsian várva, mire lesz képes csapata az idei esztendőben.

Akkor azt hiszem nem sokan gondolták, hogy egy győzelem a 16. játékhéten bizony az első kiemelést eredményezheti az AFC berkein belül. Pedig így igaz, ha a mai este sikerül legyőzni a Brownst, a FirstEnergy gyepén, már senki sincs, aki elvehetné kedvenceinktől ezt az elismerést.

Érdekes meccs elé nézünk, ugyanis egy csoportrangadó sosincs előre lefutva, még ha ennyire egyértelműnek is tűnik a történet. Bár igaz, ami igaz, meglepő lenne, ha szeretett hollóink nem hódítanák el a győzelmet Ohioból. Szegény embert még az ág is húzza alapon nem elég, hogy Freddie Kitchens módszeresen teszi tönkre ezt a nem gyengén felcummantott csapatot (az általam hitelesnek tartott NFL tudorok 95%-ban őt látják a Browns legnagyobb problémájának), még egy jelentős sérüléshullámmal is meg kell küzdeniük a szezon végére. Több kulcsember is questionable besorolás alatt tanyázik (Sheldon Richardson kezdő DT, Olivier Vernon DE, Eric Murray S, és a kiegészítő ember OT, Kendall Lamm sem biztos, hogy vállalni tudja a játékot). Ám ennek fényében is előrevetítenék pár dolgot, melyek meghozhatják a várva várt W-t kedvenceinknek!

1. A recept változatlan

    A Browns defense a liga középmezőnyében tanyázik, Myles Garrett kiesésével a pass rush jelentősen visszaesett, de ami ennél is fontosabb, futás ellen kifejezetten rosszul muzsikálnak Kitchens fiai. Múlt héten a Cardinals szétfutotta a barnák védelmét, Drake és Murray is lubickolt azon a mérkőzésen. Képzeljük el ezt a történetet Lamar, Ingram, vagy épp Gus the Bus főszereplésével. Red zone szituációkban is bőven átlag alatti a Browns D, tehát elfutkározva a célterület előteréig kedvenc békakirályfink ismét elengedhet pár TD passzt. Széles a skála, tehát nehéz megmondani kiből csinálhat sztárt másodéves irányítónk a mai este. Seth Roberts indul be ma is? Boykin kezében landol két TD passz? Avagy Hollywood Brown ér oda az átadások alá? Mi van a tight endekkel? Vagy testvériesen mindenki kap 1-1 jó passzt? Meglátjuk!

2. Fontosak lesznek a labdaszerzések

   Közhelyként hathat, de a ligaszinten 19. Browns támadósor nem fukarkodik ebben az évben az eladott labdák terén. Baker Mayfield 17 TD passza mellé 17 INT is társult, nem nehéz tehát labdát, labdákat szerezni a barnák ellen. Ehhez persze kelleni fog a pass rush nyomásgyakorlása, ha nem is sack parádéra gondolok, de a secondary dolgát megkönnyíteni mindenképpen tanácsos lenne. Top ötös védelmünknek tehát nem lesz megoldhatatlan feladat előreláthatólag pár laszti megszerzése. Az ilyen labdavesztések lélektani hatását pedig mindannyian ismerjük, ki ne emlékezne a mindig legjobbkor érkező Flacco INT parádékra?

3. RB Nick Chubb az egyetlen veszélyes fegyver, melyet hatástalanítani kell!

    A Browns másodéves üdvöskéje már az első meccsen is komoly fejtörést okozott a hollók gárdájának, a mai lubickolását mindenképpen meg kell akadályozni. Ha megkapja a megfelelő blokkokat nagyon nehéz megállítani a srácot, így a front 7 egyik legkomolyabb feladata (a presszión kívül persze), Chubb limitálása lesz. Szerencsére, ha megvizsgáljuk Nick statisztikáit, azt láthatjuk, hogy inkább a gyengébb védelmek ellen ment nagyot ebben az esztendőben, amint egy keményebb D állt az útjába, számai teljesen középszer szintre inflálódtak. Mindenesetre fontos tényezője lehet a meccsnek az ő teljesítménye.

Egy sokpontos, itt-ott hibákkal tarkított győzelem képe lebeg lelki szemeim előtt, így 17-33-at tippelnék a vendégek javára, a -10 pontos spread véleményem szerint ülni fog, de a 49.5-ös over/under határ necces lehet, így nem bíztatnám a magyar Ravens flock sportfogadóit, hogy erre nagyobb összeget pakoljanak, azonban inkább overt mondanék.

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary