Minden, amit tudnod kell a Panthers új vezetőedzőjéről, Matt Rhule-ról

A Panthers a következő vezetőedzőjét Matt Rhule-ban, a Baylor Egyetem korábbi vezetőjének személyében találta meg. Rhule az egyetemi foci világából érkezik a profik közé és az ötödik vezetőedző lesz a Panthers történelme során.

Az X-ek és O-k mellett, amelyek Rhule-t edzőként definiálják, sokkal minden más is van még, amit a Panthers szurkolóinak tudniuk kell az új edzőről, tehát kezdjük el:

Sok területen szerzett tapasztalatot

Rhule támadó vagy inkább védekező gondolkodású edző? Nehéz megmondani.

Rhule linebacker volt az egyetemen (erről később bővebben) és edzői karrierjét is a védőfal és a linebacker-ek mellett kezdte el. De végül a Temple irányító edzője lett és egészen a támadó koordinátor posztig lépett előre, mielőtt elhagyta a csapatot, hogy támadóval edző asszisztens lehessen a New York Giants csapatánál. Ezt követően Rhule visszatért a Temple csapatához vezetőedzőnek, ahol hírnevet szerzett magának a programjával és ezt tovább folytatta Baylor-ban, ahol 2019-ben a Bears csapatával a Sugar Bowl-ba jutott.

A „Voodie”

Ha tavaly láttad Rhule-t a Baylor oldalvonala mellett, valószínűleg észrevetted az ő egyedi ruhatárát. Hagyományos vagy cipzáros póló helyett Rhule ugyanazt a Nike kapucnis mellényt vette fel minden meccsre a 2019-es szezonban. A Bears 11-1-es mutatóval fejezte be az alapszakaszt – ez a legjobb mutatójuk 2014 óta – tehát nyugodtan kimondhatjuk, hogy a „voodie” különleges képességeket hordoz. Még várnunk kell arra, hogy megtudjuk, vajon a ruháit is hozza-e Carolina-ba, de a legnagyobb kérdés mindenki számára, hogy fekete-kékben van-e?

A Pennsylvania-i kapcsolat

Tepper-nek és Rhule-nak egyaránt szoros kapcsolata van Pennsylvania államával. Tepper Pittsburgh-ben született és nőtt fel, mielőtt a University of Pittsburgh-re járt, míg Rhule a rivális Penn State egyetemén tanult. Most mindketten félretették a rivalizálást és együtt dolgoznak Carolina-ban.

A Penn State-ben Rhule linebacker-t játszott és a legendás Joe Paterno vezetőedzőtől kapott lehetőséget a játék megtanulására. A diploma megszerzése után Rhule végül otthonra talált a Philadelphiai Temple csapatánál, ahol 10 évet töltött különböző edzői posztokon. Rhule vezetésével az Owls csapata 1941 után a Temple első győzelmét aratta a Penn State ellen.

Fiatal igazolás

A mindössze 44 éves Rhule a korábbi Panthers vezetőedző Dom Capers-szel holtversenyben a legfiatalabb head coach a franchise történelme során, aki szintén 44 éves volt, amikor 1995-ben a franchise megalakulásakor a Carolina első vezetőedzője lett.

Az NFL jelenlegi vezetőedzőinek átlagos életkora 48.7 év, tehát Rhule az átlagnál fiatalabb vezetőedző.

Kötődés North Carolina-hoz

Miközben Rhule az edzői karrierjének korai szakaszában járt, töltött egy kis időt a North Carolina hegyei között, Cullowhee-ben. A 2000-es évek elején Rhule négy évig volt edző a Western Carolina csapatánál, így az új kezdet Carolina-ban nem lesz teljesen ismeretlen a számára.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu