A Chiefs-nek 177 dollárja van a fizetési sapkában

A cím nem elírás ugyanis ma leközölték, hogy a Kansas City Chiefs címvédőjének egészen pontosan 177 dollár szabad helye van a fizetési sapkában. Ez ugyebár gyakorlatilag 0 mert ebből a pénzből, látván a méreteket, egy falembert sem tudnának megetetni így komoly feladat előtt áll Brett Veach general manager.

Természetesen a Super Bowl győztesének keretét sohasem kell felforgatni hiszen nem véletlenül nyerték meg a nagydöntőt február elején. A számokon viszont gyorsan változtatni kell mert az áprilisi Drafton kiválasztott játékosok számára is helyet kell csinálni.

A legtöbb helyet a csapat elkapója, Sammy Watkins foglalja el. Pontosan 21 millió dollárt amelyből az elküldése esetén 14 millió dollár felszabadítható. Utána Frank Clark defensive end, Tyreek Hill elkapó és Tyrann Mathieu safety következik de a szerződéseik felépítése miatt több halott összeget képeznének az elküldésükkel mint amennyit nyernének vele.

A legtöbbet Chris Jones defensive tackle és Travis Kelce tight end elküldésével (vagy elcserélésével) nyernének. A támadó cutjával 7.2 dollárhoz jutnának 3.9 millió halott összeg mellett de nem valószínű, hogy megválnak tőle. Jones esete viszont merőben más mert tavaly Dee Ford-al megcsinálták, hogy előbb franchise taget adtak neki majd elcserélték. Ugyanezt a manővert megismételve 16.12 millió dollár helyzet jutnának.

nfl.com, Fotó: abcnews.go.com