A Packers idén sem volt túlságosan aktív a szabadügynökpiacon

A Green Bay Packers csapata hosszú időn át arról volt híres, hogy a Draftról erősíti meg a keretét de az utóbbi években azért már szétnéznek a szabadügynökpiacon is. Idén sem vitték túlzásba a szabadügynökök szerződtetését de három játékost azért megszereztek a piacról.

Főként a támadóegységre koncentráltak mert három támadó (egy visszatérő) és egy védő érkezett a csapathoz. A védelembe megszerezték Christian Kirksey-t akivel kétéves, 16 millió dolláros szerződést kötöttek. A védő a Cleveland Browns játékosa volt és amikor nem volt sérült jól teljesített így ha egészséges tud maradni akkor nagy erősítést jelenthet a csapatnak.

A tight end sorban elvesztették, vagyis pontosabban elküldték, Jimmy Graham-et így újraszerződtették Marcedes Lewis-t. A támadó az elmúlt két szezonban a csapat játékosa volt de Graham mögött csak tartalék szerep jutott neki. Nem költöttek rá sokat mert egyéves, 2.25 millió dolláros szerződésért (1 millió garantált) szerezték vissza.

Aaron Rodgers is kapott egy új célpontot a korábbi második körös Devin Funchess személyében. Az elkapóval egyéves, teljesítményen alapuló szerződést kötöttek. A szerződés alapból 2.5 millió dollárról szól de az ösztönzők teljesítése esetén 6.25 millió dollárt kereshet az idei szezonban.

A támadófal jobb széléről elvesztették Bryan Bulaga-t akit Rick Wagner-el pótoltak. Az új jobb oldali offensive tackle a csoportrivális Detroit Lions csapatától érkezik. Wagner-el kétéves, 11 millió dolláros szerződést kötöttek.

A Packers-nek kevés távozója volt akiket hellyel közzel már sikerült is pótolniuk. A Drafton azonban még bőven lesz dolguk mert linebackerre, védőfalmeberre, cornerbackre és minél több célpontra Rodgers számára még szükségük lesz.

Fotó: forbes.com, nflanalysis.net