Jimmy Garoppolo a Raiders új irányítója

A Las Vegas Raiders pár hete, 9 szezon után megvált kezdőirányítójától Derek Carrtól így üresen maradt a kezdő poszt. Sok név felmerült a csapattal kapcsolatban. Például Tom Brady, Aaron Rodgers, Mac Jones. Brady visszavonult és Rodgers valószínűleg a Jets irányítója lesz.

Mac Jones mellett Jimmy Garoppolo lett a legesélyesebb jelölt miután mindkét irányító együtt dolgozott Josh McDaniels vezetőedzővel amikor a New England Patriots támadó koordinátora volt. Végül Garoppolo lett a befutó akivel hároméves szerződést kötöttek a Fosztogatók.

A szerződés összegéről jelenleg megoszlanak az információk. 67.5 és 72.75 millió dolláros szerződésről is olvasni lehet. Mindkettő esetén 34 millió dollár a garantált kereset. A jelenlegi irányítószerződéseket figyelembe véve igen olcsón sikerült kezdő irányítót szerezniük.

A legnagyobb kérdés Garoppoloval kapcsolatban, hogy meddig tud egészséges maradni. Már most többen egy áthidaló megoldásnak gondolják és a Raiderstől irányítót várnak az első körben. Ebben az esetben az újonc tartalék lenne Jimmy G mögött az első szezonjában.

Fotó: nbcsports.com