Top 5 draft prospect: elkapók

A WR-ek számával nincs probléma, azonban égető szükségünk van egy top célpontra. Nem biztos, hogy megtaláljuk ezt a játékost, hiszen extrém mennyiségben találunk alulméretezett arcokat, ráadásul a legtöbbjüknek a slotban lehet jövője.

1. Jaxon Smith-Njigba, Ohio State

Egyértelmű top 10-es választott lehetett volna, de a 2022-es éve egy hamstring sérülés miatt szinte teljes egészében kimaradt. Kiválóan futja meg az útvonalait, a '21-es Rose Bowlon nyújtott teljesítménye pedig legendássá vált. Elsősorban slot elkapó lehet, hiszen csak átlagos sebességgel rendelkezik.

2. Zay Flowers, Boston College

2020-ban robbant be a csapatába és három produktív éven van túl. A rövid és a hosszú elkapásokba is be tud segíteni, a Senior Bowlon pedig uralta a mezőnyt. Tipikusan az a játékos, akibe könnyű beleszeretni, azonban a testalkata kérdéseket vet fel a további sikerességét illetően.

3. Jordan Addison, USC

Minimális különbség van közte és Flowers között, hasonló értéket képviselnek. Nagyot robbantott két éve a Pittsburgh játékosaként és tavaly ugyan visszaestek a számai, viszont a dropokat alaposan lecsökkentette. Vélhetően ő is hamar a kezdőcsapatban fogja találni magát.

4. Quentin Johnston, TCU

Ő az első olyan elkapó, akinek egyértelműen a pálya szélén van a helye. Kiváló magassággal rendelkezik és a méretéhez képest meglepően könnyen ülteti a hintába a cornerbackeket. Boom or bust, aki nem a legszebben futja meg az útvonalait, ráadásul előszeretettel használja a testét is az elkapásokhoz. 

5. Jalin Hyatt, Tennessee

Nagyon vacilláltam közte és Josh Downs között, hiszen az utóbbinak valamelyest fényesebb jövőt jósolok, azonban erőteljesen hasonlít Wan'dale Robinsonra, nekünk pedig nincs szükségünk még egy hozzá hasonló elkapóra. A sebességével hódít Hyatt, aki veszélyes vertikális célpont lehet a profik között is. Nem ő a legsokoldalúbb játékos és a route tree-t és bővítenie kell, de a gyorsaságával számos támadóedző tudna mit kezdeni.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu