Top 5 draft prospect: linebackerek

1. Jack Campbell, Iowa

A klasszikus LB iskolát képviseli, nagy testalkatú játékos. Meglepő a 4,65-ös 40 yardja, hiszen a pályán nincs meg ez a sebessége. Jó eséllyel kezdő lehet, korrekt értéket képvisel a második kör elején.

2. Drew Sanders, Arkansas

A játék majdnem minden elemében remekül teljesít, külön kiemelném a blitz-eit. A szereléseket nem mindig fejezi be jól, azonban a megfelelő rendszerben óriási potenciál lehet benne.

3. Daiyan Henley, Washington State

2020 óta szerepel linebackerként, előtte elkapóként próbálkozott, így nincs még nagy tapasztalata a poszton. Coverage-ban is remekül használható, ami aranyat ér 2023-ban, az atletikusságát pedig nem lehet megkérdőjelezni.

4. Trenton Simpson, Clemson

Sokan jóval magasabbra értékelik Simpsont, azonban szerintem nagyon sokat kell fejlődnie a játéktudásban ahhoz, hogy top játékossá váljon a posztján, jelenleg "csak" egy villámléptű nagy potenciállal rendelkező LB.

5. Henry To'oTo'o, Alabama

Talán lehetne nagyobb testalkatú is, de nem lepődnék meg, ha már újoncként korrekt játékidőt harcolna ki magának. Rendre a jó pozícióban van, bár szerintem a plafonja nincs túlzottan magasan.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu