Dallas környékén játsszák a jövő évi East-West Shrine Bowlt

Az East-West Shrine Bowl helyszínét ismét megváltoztatták.  Miután az elmúlt két évben Las Vegasban játszották, az NFL draft előtti All-star játékot ma bejelentették, hogy jövőre Dallas környékére költözik a Bowl. A 2024-es East-West Shrine Bowlt a Ford Center at The Starban - ahol a Cowboys edz és gyakorol - játsszák majd a texasi Friscóban, 2024. február 1-jén.

"Hatalmas megtiszteltetés, hogy jövő februárban a Ford Center at The Starban rendezhetjük meg az East-West Shrine Bowlt" - mondta Stephen Jones, a Cowboys ügyvezető alelnöke a mai nyilatkozatában. "A mérkőzés az egyetemi futball egyik állandó szereplője. Alig várjuk, hogy az ország legjobb egyetemi futballistáit elhozzuk Friscóba, annak szellemében, hogy segítsünk a Shriners Children's-nek a fiatal betegek ellátásában a világ minden táján"."

Az 1925-ben alapított legrégebbi egyetemi futball All-star játéknak története során több helyszíne is volt. Sok évet töltött Kaliforniában, mielőtt 2010-ben Floridába költözött. Az elmúlt két évben Las Vegasba került megrendezésre.

A központibb helyszín logisztikailag könnyebbé teszi a scoutok és a média számára a részvételt, a The Star létesítményét pedig az NFL-ben a legjobbak között tartják számon. Az elmúlt néhány évben az East-West Shrine Game egybeesett az alabamai Mobile-ban megrendezett Senior Bowl-lal, a másik kiemelkedő draft előtti All-star mérkőzéssel.

A 2023-as East-West Shrine Bowlon egy első körös választott (Ravens WR Zay Flowers), 7 top 100-as választott, két irányító (Raiders negyedik körös Aidan O'Connell és Browns ötödik körös Dorian Thompson-Robinson) játszott és a legtöbb draft választottat (45) hozta az elmúlt évtizedben.

Leghíresebb játékosok a mérkőzés történetében: Tom Brady, Walter Payton, Lawrence Taylor, John Elway, Gale Sayers és Jimmy Garoppolo. Leghíresebb edzők a mérkőzés történetében: Don Shula, Dick Vermeil, Paul "Bear" Bryant és Bill Belichick.

Fotó: twitter.com

Címkék: ncaa