Jim Harbaugh a Los Angeles Chargers vezetőedzője

Jim Harbaugh visszatér az NFL-be. A Los Angeles Chargers ötéves szerződést kötött a jelenleg 60 éves Harbaugh-val aki a hónap elején bajnoki címet ünnepelhetett az NCAA-ben a Michigan Egyetem csapatával. A csapat hivatalosan is megerősítette a hírt.

Már évek óta téma volt Harbaugh visszatérése a profik közé. Tavaly a Minnesota Vikings és a Denver Broncos csapatánál is felmerült a neve. Idén a bajnoki címet követően a Michigan az NCAA legjobban fizetett vezetőedzőjévé tette volna.

A csapat nem lesz ismeretlen a számára mert irányítóként két szezonon keresztül is a Chargers játékosa volt. Bár akkor még San Diegoban játszott a csapat.

"Jim Harbaugh a futball megtestesítője, és nem tudok jobbat elképzelni arra, hogy a Chargerst vezesse" - mondta Dean Spanos, a Chargers tulajdonosa és igazgatótanácsának elnöke. "Egy edző fia, egy edző testvére és egy edző apja. Jim emberek százait vezette sikerre mindenhol, ahol járt - edzőként. És ma Jim Harbaugh visszatér a Chargershez, ezúttal edzőként.

Harbaugh edzői pályafutása minden állomásán sikereket ért el, többek között a San Francisco 49ersnél töltött négy szezonjában, amelyben 2011-2014 között a mérkőzések közel 70%-ában győzelemre vezette a csapatát (44-19-1). Harbaugh alatt a Niners három egymást követő NFC Főcsoport döntőt játszott és egy alkalommal bejutott a Super Bowl-ba, ahol a Ravens és Harbaugh testvére, John ellen veszítettek. Véletlenül a Ravens szerepel a Chargers 2024-es ellenfelei között.

Fotó: chargerswire.usatoday.com, sportingnews.com