Akikre figyeljünk a Lions ellen

Itt az előszezon, a Detroit Lions otthonában kezdi meg a csapatunk a 2023-as esztendőt. A héten együtt készül a két roster, így valamennyire megismerték egymást a játékosok, most pedig lássuk mit várhatunk a mérkőzéstől.

1. Ne légy barom

Ígértem egy bejegyzést arról, hogy hogyan ne legyél irritáló a preseasonban, de időhiány miatt ez sajnos elmarad, szóval jöjjön most néhány hasznos tanács. Ne akarj következtetést levonni ezekből az összecsapásokból, hiszen nagyon keveset tudunk meg belőlük, legfeljebb eldől néhány kezdő pozíció sorsa és a nyitott roster helyeket töltik fel az edzők. Valószínűleg számos kezdőnk nem is lép majd pályára augusztusban, akinek pedig már biztos a helye óvni fogja magát. Azt is figyelembe kell venni, hogy az edzői stábok sem akarnak semmit elárulni, limitált playbookkal dolgoznak.

2. A nyitott kezdő helyek

Nem mindenhol tudjuk ki lesz a kezdőnk, így érdemes figyelemmel követni ezeket a pozíciókat. A guardok között több játékos is készült már az első csapattal és a tavalyi évhez hasonlóan egy rotációt sem tartok kizártnak Mark Glowinski, Ben Bredeson és Josh Ezeudu között. Egyelőre a Glowinski-Bredeson páros van előnyben, ez pedig rossz hír Ezeudunak. Ugyan nagy pénzért megszereztük Bobby Okereke játékjogát, de mögötte nagy a szakadék, a kezdőbe pedig kell valaki. Remélhetőleg sikerül elkerülni a tavalyi káoszt, amikor olyan arcokkal is próbálkoztunk, mint Austin Calitro. Jelenleg Darrian Beavers a kezdő, az ACL szakadása a múlté és nem tudunk mit tenni, csak bízni benne, mert tavaly eléggé szürkének tűnt Micah McFadden. Az egyik safety hely is kiadó, ahol Jason Pinnock áll nyerésre, de itt szerintem a depth chart az alapszakaszban is csak tájékoztató jellegű lesz. Szívesen alkalmazza LB pozícióban is Wink Martindale ezeket a játékosokat és valószínűleg az ellenfél stílusától függően fogja alkalmazni őket.

3. Rookie-k

Kell bármit is írni? Végre láthatjuk az újoncainkat és különösen izgatottak lehetünk idén, hiszen jelen pillanatban nagyon erős lépésnek tűnik Deonte Banks, JMS és Jalin Hyatt megszerzése, akik remélhetőleg beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. Visszahordóként és futóként is hasznos lehet Eric Gray, Tre Hawkins pedig felküzdötte magát a kezdő közelébe. A sérülések miatt nem várt lehetőséget kaphat Jordon Riley és ne feledkezzünk meg Gervarrius Owens-ről sem, akitől elsősorban special teamer szerepet várok.

4. Akiket kellemetlen meglepetés érhet

Veszélyben lehet Gary Brightwell helye, hiába játszott magához képest jól tavaly, komoly konkurencia érkezett. Ott van a már előbb említett Eric Gray, de nemrég megszereztük James Robinsont is és ne feledkezzünk meg Jashaun Corbinról sem. Fáj leírni, de veszélybe kerülhet Sterling Shepard helye, aki a hírek szerint kissé lelassult már a sorozatos sérülései után, az elkapóknál pedig nagy a konkurencia és Wan'Dale Robinson is visszatérőben van. A támadófalban Shane Lemieux sztorija érhet véget, eddig nem nagyon hallani róla idén. Nem történt meg Carter Coughlin és Cam Brown áttörése, akik special teamerekké váltak az év során, dehát sajnos közel sem speciális ez az egységünk. Egyelőre biztos Darnay Holmes helye, de azért megemlítem őt is, hiszen könnyen a kispadon találhatja magát egy-egy csúnya holding vagy DPI után. Tre Hawkins berobbanása Rodarius Williams-nek lehet rossz hír, ha nem jön közbe sérülés, akkor létszámfelettivé válhat.

5. Sérülések

Sajnos minden évben vannak. Valószínűleg nem fog pályára lépni Nacho és Evan Neal, az ördög pedig ugyebár sosem alszik. Sok okosságot nem lehet írni, de azt hozzá kell tenni, hogy számos sérülékeny játékosunk van és eléggé balszerencsések voltunk mostanában ebben a tekintetben. Talán idén máshogy lesz. Talán.

Forrás:

New York Giants Hungarian Blog

giantsfootball.blog.hu