Akiknek fontos az előszezon 2023-ban – Irányítók

Feltörekvő újoncok, új csapatnál újrakezdők, kifelé tendáló veteránok, volt minden. Akadt aki élt a lehetőséggel, volt aki megbukott. Idén mélyebbre merítettünk és csak olyan játékosokat hoztunk nektek, akiket a draft harmadik napján, vagy még később fogadott örökbe(?) csapata. Persze, ahogy a draft napján a profik, mi is csak a zavarosban halászunk, így lesz akibe többet látunk, mint amire képes, mindenesetre ezek azok az arcok, akikről kevesebb szó esik, mégis érdemesnek tartjuk őket, legalább erre az egy cikkre. Kezdjük az offense-el és az irányítókkal.

Tanner McKee – Philadelphia Eagles – 6/188

McKee-ről a draft előtt rengeteg különböző vélemény keringett, sokan akár már az első körbe beírták, lévén sok volt a QB hiányos csapat, ezzel szemben voltak, akik csak a harmadik napra várták, hogy elkel és egy második számú QB-t láttak benne, nem fix kezdőt. Végül utóbbiaknak lett igaza, McKee-t az Eagles vitte el a hatodik körben, ami már akkor fejvakarós volt sokak részéről, se Hurts, se Mariota profiljához nem hasonlítható, ráadásul az Eaglesnek nem is volt igazán szüksége harmadik QB-ra. A választás azonban, azóta egy remek döntésnek tűnik: két preseason meccsen is kiemelkedően jól játszott McKee, az Eagles fala mögött remekül helytáll, és a stáb képes olyan játékokat hívni rá, amik megfelelnek az adottságainak. Ő ugyanis egy prototípus zsebirányító. Tökéletes méretekkel, erős karokkal rendelkezik, intelligens, jól olvas, pontosan és jól dob, remekül mozog a zsebben. Addig nincs is gond, amíg megvédik és van ideje. Ugyanis semennyire sem atletikus, futásokat és Hurts/Mariota típusú megoldásokat véletlenül se várjunk tőle, kicsit beomló fal mögött gyorsan romlik a pontossága és magabiztossága, és ha egyszer elérik, ugyan erejéből fakadóan próbál fent maradni, de játékstílusa mégis vonzza a sackeket. Eddig azonban csak az erősségeit láthattuk, azokból viszont rengeteget, pompásan néz ki az Eagles rendszerében, ki tudják használni az előnyeit, támadóoldalon az eddigi legkellemesebb meglepetése a Sasoknak, és sokan azt is rebesgetik, el tudja venni a QB2 helyet Mariotatól. Az FF stábja ebben ugyan nem hisz, de a Philly drukker tagok ennek ellenére már csak miatta is szeretik visszanézni a preseason meccseket. (Matyi)

Stetson Bennett – Los Angeles Rams – 4/128

A Georgiát két bajnoki címig vezető (tavaly veretlenül) Bennett a McVay éra első draftolt irányítója. A Rams azért hozta, hogy egy esetleges Stafford sérülés után is legyen valaki, akivel felszínen tudnak maradni. Ennek megfelelően sok játékidőt is kap az előszezon során, ahol elfogadható számokat hoz, de azok mögé nézve már necces a történet. Illik hozzátenni, hogy az elkapói sem segítették ki eddig maradéktalanul, de kis túlzással, minden jó döntésére jutott két pocsék. Lehet, hogy összességében jót tett neki, hogy még egy évet maradt az egyetemen, de Bennett már 25 éves, idősebb, mint Justin Herbert, vagy Jalen Hurts, a kora pedig könnyedén limitálhatja fejlődési és pénzügyi lehetőségeit a jövőben. Atletikus, ami a Rams csere irányítókra jellemző, de egyelőre túl sok bizalmat is fektet atletikusságára, ami college szinten elegendő volt, de itt még kevés. Szerencséjére Rypien személyében nem a legacélosabb vetélytárssal kell küzdenie a csere posztért, de inkább lebeghet szeme előtt a Stafford korszak utáni kezdet. Hiszen Matthew jelenleg 35 éves, egy komoly sérülésből tér vissza, a Rams és Bennett is boldog lenne, ha máris meglenne a megoldás, de ahhoz utóbbinak nagyot kell villantania a közeljövőben. És azt sem szabad elfelejteni, hogy jelen állás szerint a Rams 2016 után újra draftolhat majd az első körben jövőre. (Ádám)

Forrás:

FumbleForum

fumbleforum.hu

Fotó: apnews.com