Brock Purdy esélyes lehet az MVP címre?

A San Francisco 49ers igen lehengerlően kezdte az idei alapszakaszt. A csapat, a Philadelphia Eagleshez hasonlóan, jelenleg veretlen amiben a védelem és Christian McCaffrey mellett nagy szerepe van a másodéves irányítónak, Brock Purdynek is.

Purdy nem az a típus aki vállára veszi a csapatot és rekord számokat hoz de a game manager szerepet kitűnően hozza. 136 passzából 96 volt sikeres (72.1%), 1.271 yardot és 9 touchdownt passzolt 0 interception mellett. 24 futott yardot és 2 futott touchdownt is felrakott a táblára. Mérkőzésenként átlagosan 254.2 yardot passzolt 123.1-es irányítómutatóval rendelkezik.

Persze azért Patrick Mahomes, Tua Tagovailoa vagy Jalen Hurts is előrébb van jelenleg az MVP listán. És persze ott van Purdy csapattársa, McCaffrey is akinek véleményem szerint az eddigi teljesítménye alapján a lista élén kellene tanyáznia de nagyon kiemelkedő szezont kell hozni egy running backnek, hogy MVP legyen.

A game manager szerepe miatt azért hátrányban van ezen a listán de ettől függetlenül ki kell mondani, hogy helye van rajta. Meg a ligának sem ártana ha nem csak Mahomes, Hurts, Allen versenyfutásról beszélnénk. Amúgy meg volt egy hatodik körös vagy draftolatlan irányító (Purdy hetedik kör utolsó választott volt) aki több alkalommal is elnyerte a címet.

Fotó: twitter.com

img_0195.jpeg