Kezdőirányítót cserélt az Atlanta Falcons is

Atlantában új kezdőjátékos lesz a pályán, legalábbis egyelőre. Arthur Smith vezetőedző korábbi ígéretéhez híven meghozta a döntését és a mai napon bejelentette, hogy Taylor Heinicke lesz a Falcons kezdő irányítója a héten a Minnesota Vikings ellen, Desmond Ridder lesz a tartalék.

"Csak ezen a héten, csak az összes változót figyelembe véve, csak úgy az elmúlt 72 órában történteket figyelembe véve, és azt, amit a legjobbnak érzünk ezen a héten a Minnesota ellen, Taylor fog játszani ezen a héten" - mondta Smith a riportereknek.

A második szezonjában Ridder tartalékának szerződtetett Heinicke a negyedik kezdőirányító Smith több mint kétéves regnálása óta amit a Falcons élén töltött.

Smith vonakodott lecserélni a kezdőirányítóját pedig Ridder-nek egyre nagyobb problémái vannak a turnoverekkel és nem tudta beindítani a támadójátékot. A Falcons offense jelenleg a 28. a ligában. Heinicke-t már múlt vasárnap bedobták a mélyvízbe amikor Ridder helyére beküldték a Tennessee Titans elleni mérkőzésen.

Ridder-t megvizsgálták agyrázkódás gyanújával és az orvosok engedélyezték a visszatérését de a padon maradt. A meccs után Smith tisztázta, hogy Ridder kispadon maradása nem teljesítményalapú döntés volt. Az ügyeket tovább bonyolította és késleltette hétfőn, amikor Smith azt mondta, hogy szerdáig vár a kezdőjátékos kinevezésével.

Fotó: twitter.com

img_0195.jpeg