A legtöbb yardot passzolta pedig messze a legtöbb alkalommal sackelték

Este a Hálaadás miatt hármas mérkőzés sorozattal már a 12. forduló veszi kezdetét és biztosan kevesen fogadtak volna rá, hogy 11 forduló után a Washington Commanders irányítójának neve mellett szerepel majd a legtöbb passzolt yard. Őt pedig egy újonc követi de ez egy másik téma.

Sam Howell 3.038 yardot passzolt eddig amivel vezeti az irányítók listáját. A Commanders QB-ját a Houston Texans újonc irányítója CJ Stroud (2.962 passzolt yard) és a Miami Dolphins irányítója Tua Tagovailoa (2.934 passzolt yard) követi.

Sam Howell teljesítménye azért is kiemelkedő mert finoman szólva sem dolgozik előtt erős támadófal. A Charles Leno Jr., Chris Paul, Tyler Larsen, Sam Cosmi, Andrew Wylie nevével fémjelzett egység a liga legrosszabb negyedében található és nem véletlen, hogy az általuk védett irányítót rengetegszer elkapják az ellenfelek védői.

Howell-t az idei mérkőzéseken összesen 51 alkalommal vitték földre az ellenfelek védői. Őt Zach Wilson követi a második helyen de a Jets irányítóját 13-al kevesebb alkalommal kapták el a védők. Őket Bryce Young (36), Russell Wilson (32) és Daniel Jones (30) követi.

Fotó: twitter.com