2027-ben Los Angelesben rendezik a Super Bowlt

A Super Bowl visszatér Kaliforniába. Tegnap bejelentették, hogy az NFL csapattulajdonosok a decemberi liga meetingjén megegyeztek, hogy 2027-ben ismét az Inglewood-ban található SoFi Stadium ad majd otthont a Super Bowl-nak.

Ez a Los Angeles Chargers és a Los Angeles Rams otthona. Utóbbi a Super Bowl LVI-ben a SoFi Stadionban győzte le a Cincinnati Bengals csapatát. A Rams az NFL történetében mindössze a második csapat lett, amelyik hazai pályán nyerte meg a Super Bowlt. A 2026-os szezon Super Bowlja után egymás után a második döntő lesz Kalifornia államban, a Super Bowl LX-et a Santa Clarában található Levi's Stadiumban rendezik majd.

"Nagyon izgatottak vagyunk, hogy öt éven belül másodszorra visszahozzuk a Super Bowlt Los Angelesbe" - mondta Roger Goodell, az NFL komisszárja a nyilatkozatban. "A város kiváló munkát végzett a Super Bowl 56 megrendezésével a hihetetlen SoFi Stadionban, és hisszük, hogy a Super Bowl 61 még emlékezetesebb lesz. A Los Angeles Rams, a Los Angeles-i házigazda bizottság és sok más kiváló partner segíteni fog egy felejthetetlen eseményhét létrehozásában, amely a 2027-es Super Bowl vasárnapjában csúcsosodik ki, és amely a régiót a sport, a szórakoztatás és a kultúra epicentrumaként ünnepli majd." - tette hozzá.

A következő Super Bowl helyszínei:

Super Bowl Stadion Város Időpont
Super Bowl LVIII Allegiant Stadium Las Vegas Feb. 11, 2024
Super Bowl LIX Caesars Superdome New Orleans Feb. 9, 2025
Super Bowl LX Levi's Stadium Santa Clara, California Feb. 8, 2026
Super Bowl LXI SoFi Stadium Inglewood, California -

 

sportmania.png

Fotó: timesofsandiego.com