A fagyos körülmények között kell több yardot termelni

A Miami Dolphins csapata szinte végig vezette az AFC keleti csoportját de a végén leeresztettek amiért megkapták a büntetésüket. Elvesztették a csoportot így a Wild Card körben idegenben kell pályára lépniük. Ráadásul a címvédő Kansas City Chiefs otthonába kell utazniuk.

Floridával ellentétben Kansas Cityben igencsak hideg van, az előrejelzések alapján -20C lehet a mérkőzésen. Az Arrowhead Stadionban így nem csak a Chiefs játékosaival hanem az időjárási körülményekkel is meg kell küzdenie a Dolphins játékosainak.

A 9. játékhéten a frankfurti mérkőzésen már összecsaptak egymással és akkor 21-14-re a Chiefs nyerte a találkozót. A mérkőzésen azonban a vártnál sokkal kevesebb yardot termeltek a csapatok.

A Dolphins összesen 292 yardot termelt, Tua Tagovailoa mindössze 193 passzolt yardot és 1 touchdownt hozott össze, Tyreek Hill pedig nyolc passzt kapott el 62 yardért és volt egy kulcsfontosságú fumble-ja amit a K.C. touchdownra váltott.

A Chiefs 267 yardot szerzett, Patrick Mahomes 185 yardot és 2 TD-t dobott, mivel a Kansas City 21-0-s félidei vezetés után megtartotta az előnyét. Az esti visszavágón mindkét támadó szekciótól jobb produkcióra van szükség ha tovább akarnak jutni a rájátszásban.

madden23.jpg

Fotó: dolphinswire.usatoday.com, hollyowoodreporter.com