A meglepetéscsapatok küzdelme a főcsoport döntőért

Három évvel ezelőtt ilyenkor a Tampa Bay Buccaneers a Super Bowl LV diadalmenetének közepén járt, míg a Detroit Lions egy újabb edzőkeresés során a végső döntéseket hozta meg. Dan Campbellre, a Lions egykori játékosára esett a választásuk, aki átmenetileg bohózattá vált a sajtótájékoztatón tartott rendhagyó bemutatkozó előadásával, amelyben a térdkalács harapdálására hivatkozott, hogy jelezze, milyen kemény csapatot akar építeni.

Három évvel később Campbell elképzelése valósággá vált. A Buccaneers eközben megtapasztalta a futball nirvánát, és azt is, hogy ez mennyire múlandó lehet. Tom Brady visszavonulása bizonytalanságba taszította a csapatot, és amikor Baker Mayfield érkezett a helyére, kevesen tartották sokra a Buccaneers-t.

Pontosan ez a kétség volt az, amire Mayfieldnek, a 2022-ben két csapat által is félredobott irányítónak szüksége volt a motivációhoz. Azóta nem tett mást, mint teljesített, karrierévet produkált új csapatával és sikerült megnyerni a csoportot amit előzetesen, a szezon előtt csak a legvérmesebb szurkolók várták el.

Azt sem gondolták volna, hogy Mayfield és a Buccaneers a Super Wild Card hétvégén simán letarolja a címvédő NFC-bajnok Philadelphia Eaglest és ezzel egy kellemes meglepetésekkel teli összecsapást készít elő.

A Lions a tavalyi szezonban egy nagy hajrá után majdnem bekerült a rájátszásba így idén már egy sikeres szezonnal számoltak. A Buccaneers viszont az Eagles elleni győzelem ellenére még mindig underdog így egy hihetetlenül érdekes mérkőzésre készülhetünk.

Fotó: timefreepressc.com, foxnews.com