A Draft első körének választottjai

Véget ért a várakozás és hajnalban megrendezték az idei Draft első körét. A játékosbörze elején, a várakozásokkal ellentétben, nem történt csere de azért voltak meglepetések. 32 játékos már tudja, hogy melyik csapatnál fogja megkezdeni a pályafutását. 

Az első helyen a tavalyi cserének köszönhetően a Chicago Bears választhatott. A Bears vezetősége nem okozott meglepetést és Caleb Williams-t (USB) választotta. A második helyen a Washington Commanders következett és ismét irányítóra esett a választás Jayden Daniels személyében.

A harmadik választás a New England Patriots tulajdona volt és az elmúlt hónapokban folyamatos téma volt, hogy a Hazafiak cserélni fognak. Ezzel szemben csak 5 perc kellett nekik és beküldték a választásukat. Az irányító Drake Maye költözik Foxboroughba.

A negyedik helyen az Arizona Cardinals következett és ugyancsak sokáig téma volt a választás elcserélése. Végül a Cardinals sem cserélt és kiválasztották a legígéretesebb, nem irányítóposzton, játszó játékost. Választásuk a korábbi Colts legenda fiára, Marvin Harrison Jr.-ra (Ohio State) esett.

Az ötödik helyen a Los Angeles Chargers következett és a Notre Dame offensive tacklejére, Joe Alt-ra esett a választásuk. A New York Giantstől szinte mindenki irányítót várt de végül az elkapósorukat erősítették. A hatodik helyen a választásuk Malib Nabers-re (LSU) esett.

A hetedik helyen a Tennessee Titans offensive tacklet választott, az Alabama támadófalembere JC Latham lett a választottjuk. A Draft első nagy meglepetését az Atlanta Falcons okozta ugyanis Kirk Cousins megszerzése ellenére a nyolcadik helyen a Washington irányítóját Michael Penix Jr.-t választották.

A 9. helyen ismét a Bears választott és nem cserélte el a picket. A Medvék vezetősége célpontot adott az 1/1-es irányítónak a Washington elkapója, Rome Odunze személyében. Mikor már azt hittem, hogy a Top 10-et megússzuk csere nélkül a 10. helyen jött a csere.

A New York Jets helyett a Minnesota Vikings következett akik 1 helyet mozogtak előre. A Vikings átadta a 11. választás mellett az idei negyedik (129.) és ötödik körös (157.) választását. A 10. pick mellett megkapták a hatodik körös választást (203.). A Michigan irányítóját, J.J. McCarthy-t választották.

Egy hellyel később a Jets következett és Aaron Rodgers védelme mellett döntöttek. A tavalyi szezon után nem meglepő. A Penn St. offensive tacklejét Olumuyiwa Fashanu-t választották. A Denver Broncos az Oregon irányítója, Bo Nix mellett döntött így 6 irányítót választottak az első 12 helyen.

A 13. helyen a Las Vegas Raiders következett és az évfolyam legjobb tight endjét, Brock Bowers-t választották. A Georgia játékosa hosszútávon megoldhatja a posztot de Las Vegasban nagyobb szükség lett volna irányítóra. A New Orleans Saints következett és az Oregon State Taliese Fuaga offensive tackle mellett döntöttek.

Az Indianapolis Colts következett és kiválasztották a Draft első védőjét. Választásuk az UCLA defensive endjére, Laiatu Latu-ra esett. A Seattle Seahawks következett és a 16. helyen az évfolyam legjobb defensive tacklejét, a Texas játékosát Byron Murphy-t választották.

A Vikings ismét cserélt és feljött a 17. helyre. A Jacksonville Jaguars választásáért átadták a 23., az ötödik körös (167.), a jövő évi harmadik és negyedik körös választásukat. Az Alabama defensive endjére, Dallas Turner-re esett a választásuk.

A Cincinnati Bengals offensive tacklet választott. A Georgia támadófalembere, Amarius Mims lett a választottjuk. A 19. helyen a Los Angeles Rams következett akik 2016 óta nem választottak az első körben. A Kosok a Florida State pass rusherét, Jared Verse-t választották. 

A 20. helyen a Pittsburgh Steelers következett és a támadófalat erősítették meg. A Washington offensive tacklejét Troy Fautanu-t választották. A Miami Dolphins a Penn State linebackere, Chop Robinson mellett döntött. A Philadelphia Eagles a 22. helyen a Toledo cornerbackjét, Quinyon Mitchell-t választotta. A Draft első defensive backje lett.

A hátramozgás után a Jaguars következett és célpontot adtak Trevor Lawrence-nek. Az LSU elkapóját, Brian Thomas Jr.-t választották. A Dallas Cowboys a 24. helyen következett volna de felcserélt a Detroit Lions. A Cowboys a 24. helyen mellett átadta a jövő évi hetedik körös választását és megkapta a Lions 29. és harmadik körös (73.) választását. Az Alabama cornerbackjét Terrion Arnold-ot választották.

A Green Bay Packers a támadófal erősítése mellett döntött. Az Arizona offensive tacklejét Jordan Morgan-t választották. A Tampa Bay Buccaneers a 26. helyen is a támadófalra szavazott a Duke centerének, Graham Burton-nek a személyében. Az Arizona Cardinals második első körös választásával elvitte a Missouri pass rusherét Darius Robinson-t.

A 28. helyre felcserélt a címvédő Kansas City Chiefs. A Buffalo Bills az első kör mellett átadta a 133. és a 248. választását és a Chiefstől megkapta a 32., a 95. és a 221. választást. Patrick Mahomes-nak célpontot választottak, a Texas elkapóját Xavier Worthy-t.

A hátramozgás után a Dallas Cowboys az Oklahoma offensive tacklejét Tyler Guyton-t választotta. A Baltimore Ravens a Clemson cornerbackjét Nate Wiggins-t választotta.A Super Bowl vesztese, a San Francisco 49ers következett a 31. helyen. A Florida elkapóját Ricky Pearsall-t választották.

A Bills ismét cserélt és az első kör utolsó helyére feljött a Carolna Panthers csapata. A választásért átadták a második kör első és az idei ötödik körös (141.) választásukat. A 32. hely mellett megkapták a Bills ötödik körös (200.) választását. Az első kör utolsó helyén a South Carolina elkapóját, Xavier Legette-t választották.

Fotó: ktla.com, saintswire.usatoday.com, sacbee.com, inquirer.com

Címkék: draft2024