Stafford, Suh és Burleson szerződését is átstruktúrálták

A Detroit Lions több a fieztési sapkát érintő átalakítást végett a holnapi szabadügynök piac nyitása miatt. Holnap este 10 órakor mindegyik csapatnak a fizetési sapka alatt kell lennie. A tegnap közölt adatok szerint a Lions 11.5 millió dollárral lépi át a 120.6 millió dolláros maximumot. A többlet miatt a defensive tackle Ndamukong Suh, az irányító Matthew Stafford és a wide receiver Nate Burleson szerződését is átstruktúrálták.

A csapat hivatalos weboldala szerint Stafford és Burleson szerződésének módosításával a csapat mintegy 10 millió dolláros szabad teret képzett a fizetési sapkában. Stafford a következő szezonban 17 millió dollárt foglalt volna el a salary capben. 11.5 millió dolláros alapfizetés illette volna meg amit a minimumra csökkentettek, amivel több mint 7 millió dollárt nyert a csapat. A fennmaradó rész bónuszként kerül kifizetésre. Burleson 4 milliós alapfizetését 875.000 dollárra csökkentették a különbözet pedig szintén bónuszként kerül majd kifizetésre.

Ndamukong Suh esetében nem közöltek pontos számokat. Suh ügynökének, Rosey Barnes nyilatkozata szerint ügyfelének szerződéséből három év van hátra amihez az új szerződéssel sem adtak hozzá további éveket. Annyi biztos, hogy a korábbi szerződésének értelmében a következő szezonra 10.8 millió dolláros alapfizetés járt volna.

(nfl.com)