A Vontaze Burfict eset

Pár hónapja Vontaze Burfict még a Draft egyik potenciális elsőkörös választottjának számított, de hetek alatt minden megváltozott. Az Arizona State linebackere egy gyenge Combine-t produkált és magánéleti problémák is felmerültek. Konkrétan az, hogy marihuánát fogyasztott.

Mike Mayock az NFL Network szakértője egy korábbi nyilatkozatában kifejtette, hogy a játékos nem érett meg rá, hogy a ligában szerepeljen. Természetesen Burfict sem hagyta szó nélkül a kritikát. "Ha beszélhetnék vele megkérdezném tőle, hogy miért bánik így egy fiatal emberrel. Minden edzésen ez jár a fejemben és motivációként hat rám" - válaszolta a linebacker.

Mivel tegnap véget ért a Draft ezért kijelenthetjük, hogy Burfict a Draft legnagyobb vesztese. Nem tudni, hogy a gyenge Combine, a marihuána fogyasztás vagy Mayock miatt de senki sem választotta ki a linebckert. Így válhat egy elsőkörös undrafted játékossá.

De azért ez mindenképpen érdekes eset. Tudjuk, hogy nagyon fontos a Combine, de egy rossz napja mindenkinek lehet. Marihuána fogyasztás? Azta, nagy cucc ha megnézzük a jelenlegi játékosokat (természetesen nem mind) ennél sokkal több és nagyobb bűnt követtek el. Mayock szava ennyire döntő lenne? Persze minden szakártőnek megvan a véleménye mindenről és általában nem is rejtik ezt véka alá a tengerentúlon, de hogy egy szakértő véleménye ennyi mindent befolyásol a durvának hangzik.

(nfl.com)

Címkék: draft2012