A Houston Texans aláírt Whitney Mercilus-al

A Houston Texans csapata aláírt az idei Draft első körös választottjával Whitney Mercilus-al. A hírt a csapat a hivatalos weboldalán jelentette be a tegnapi napon. Mercilus négyéves szerződést kötött és a csapatnak opciós joga egy esetleges ötödik évre.

A defensive end 7.634 millió dolláros szerződést kapott, amiből 6.55 millió a garantált összeg. Továbbá a szerződés tartalmaz egy 3.99 millió dolláros aláírási bónuszt. Mercilus a csapat korábbi sztárhátvédjének Mario Williams-nek a helyettesítésére érkezett aki az idei offseasonban a Buffalo Billshez távozott ahol megkapta a régóta vágyott rekordszerződését.

Mercilus az Illinois Egyetemre járt ahol defensive endként szerepelt, de valószínűleg a Houston Texans 3-4-es védekezési sémájában inkább külső linebackerként fog lehetőséget kapni. Várhatóan ezen a poszton rotálni fogjuk a játékosokat, így a másik két outside linebackerrel Connor Barwin-al és Brooks Reed-el felvált szerepelnek majd amíg véglegesen el nem dől, hogy melyikük lesz az egyértelmű kezdő.

A Houston Texans eddig a nyolc Drafton kiválasztott játékosa közül már hattal aláírt. Egyedül a harmadik körös DeVier Posey és Brandon Brooks nem írta alá első profi szerződését.

(nfl.com)