Akire érdemes lesz figyelni: Louis Delmas (Lions)

A volt Western Michigan safetyt, Louis Delmas-t a 2009-es Draft második körében választotta ki a Detroit Lions. Azonnal kezdő lett a Lions secondaryjében, három profi szezonja alatt 41 mérkőzésen szerepelt és mindegyik alkalommal kezdőként lépett pályára. Az első három mérkőzésén 17 tacklet és egy 65 yardos touchdownra visszahordott fumblet szerzett. Megválasztották a hónap újonc játékosának. Újonc szezonját 94 tacklelel, 1 sackel és 2 interceptionsel zárta.

Delmas a második idényében 84 tacklejével a Lions legeredményesebb játékosa volt. 2 sacket és 2 kierőszakolt fumblet szerzett de egyetlen interception sem össze a számára. A tavalyi szezonban sem szerzett interceptiont. Az utolsó öt alapszakasz mérkőzést térdsérülés miatt kénytelen volt kihagyni. Neki is köszönhető, hogy a Lions passz elleni védekezése a hetedik legjobb volt. Az ellenfelek átlagosan 321 passzolt yardot szereztek ellenük.

Az igaz, hogy nem a secondary a Lions legerősebb csapatrésze, de egy egészséges Delmas-al sok turnovert szerezhetnek amivel megoldhatnák a hiányosságokat. Újonc szerződésének utolsó évében megvan a kellő motiváció Delmas számára, hogy a játék következő szintjére lépjen.

Akire érdemes lesz figyelni sorozat

(nfl.com)

Címkék: detroitlions