Minnesota Vikings edzőtábor jelentés - A tizedik nap

A jól induló péntek esti tréninget egy súlyos és talán egy karrier végét jelentő sérülés árnyékolta be. A tegnapi edzés egy kicsit más volt mint az eddigi, ugyanis a délutáni edzés nem is délutáni, hanem esti edzés volt a Blakslee Stadium-ban a nagyközönség előtt. Szépen indult, mint mindig. A játékosok melegítettek és gyakorolták a kiszabott feladatokat aztán egy esés után lehet, hogy valami örökre megváltozott.

Kezdjük is mindjárt a sérüléssel …

Greg Childs a Minnesota Vikings újonc elkapója idén a draft 4. körében került a csapathoz az Arkansas-i egyetemről. Szépen és egyre jobban teljesített a holtidényben a minicampokon és itt az edzőtáborban is remekelt. A tegnapi edzés is úgy indult számára, mint akármelyik eddig. Bemelegített, gyakorolta a playeket, elkapta a passzolt labdákat. Egy visszahordás alkalmával lent maradt a földön és nagy fájdalmak közepette ordított. A térdei úgy bedagadtak, hogy először nem is tudták elvégezni az MRI vizsgálatokat. A mai napon viszont kiderült, hogy beigazolódott a legrosszabb számítás ugyanis Childs mindkét térdében elszakadtak a szalagok, amit már kiderült meg is fognak műteni az elkövetkezendő napokban. Az már biztos, hogy az első idényét kihagyja az ifjú titán de az, hogy vajon ez a sérülés annyira súlyos-e, hogy az egész karrierje véget érjen még mielőtt elkezdődött volna majd a későbbiekben derül ki.

Néhány jegyzet a szombati napról …

Az offense a gyakorlatok során jól teljesített, főleg a red zone-ban. Nagy arányban sikerrel fejeződtek be a támadások. Ponder hat alkalommal próbálkozott meg passzal ebből mind sikeresen el lett kapva WR-ek által, sőt 4 alkalommal TD-t is tudtak szerezni a fehér mezes támadók.

Míg Ponder leginkább Percy Harvin-t kereste, mint fő célpont, de Joe Webb is szóhoz jutott irányítóként, ő a TE Allen Reisner-nek osztotta ki a legtöbb passzt.

A védelem ezúttal is remekül helyt állt. Ahogy az elmúlt pár napon most is Chris Cook volt a legjobb CB.

Blair Walsh lenyűgözte az őt megfigyelőket, hiszen 8 kísérletből 7 sikeres volt, 36 és 55 yard között rúgott. Egyik alkalommal 50 yard távolságból eltalálta a kapufát. Bár 45 yardról kihagyott egyet, de zárásképpen 50 yardról ismét eredményes volt.

Második és harmadik csapat …

Josh Robinson már 100%-os és a csapattal edzett és több alkalommal is jó megmozdulása volt, bár látszott rajta, hogy sérüléssel bajlódott.

A nap legnagyobb játéka McLeod Bethel-Thompson (QB) és Devin Aromashodu (WR) nevéhez fűződik. Kettejük összjátéka egy 47 yardos TD-t ért.

Brandon Burton (CB) több alkalommal is elérte Joe Webb-et (QB), akit hol labdával a kezébe, hol pedig csak a a lendülettől vitt a földre.

A legjobb CB a harmadik csapatban ismét Reggie Jones lett, aki Rosenfels életét keserítette tegnap a pályán.

Sérülések …

Greg Childs (WR) nem játszik az idei szezonban térdsérülése miatt.

Geoff Schwartz-nak (OL) 5 hetet kell kihagynia gerincsérv miatt.

Jeff Charleston hétfőn már teljes edzésmunkát végezhet, miután az MRI nem mutatott sérülést a lábában.

Adrian Peterson továbbra is külön edz, de a hétfői napon mégsem emiatt fog hiányozni. Ezen a napon Houston-ban kell megjelennie a bíróságon, a múltkori incidens miatt.

Csapatunkat sorra sújtják a sérülések, de valahogy csak kimászunk belőle, ha máshogy nem akkor a vezetőség igazol új játékosokat.

A tizedik napról készült legjobb felvételeket ide kattintva megtekinthetitek a Vikings oldalán.

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary