Matt Cassel két évre aláírt a Vikingsal

A volt Patriots és Chiefs irányító most Minnesota-ban próbál szerencsét. A csütörtöki napon a Minnesota Vikings csapata leigazolta a 30 éves irányítót, Matt Cassel-t. A felek egy kétéves szerződésben állapodtak meg a csütörtöki nap délután, alig néhány órával azután, hogy a Chiefs csapata megvált a játékostól.

Korábban a Kansas City tradelni is próbálta az irányítót, de az nem vált be nekik, így kénytelenek voltak csak simán elküldeni. A Minnesota csapata azonnal lecsapott és szerződtette őt. A korábbi híresztelések szerint Cassel megszerzése már régóta tervbe volt véve és csak a megfelelő alkalomra várt a Vikings, hogy leigazolja őt.

Cassel-t nem feltétlenül második számú irányítónak szerződtették, versenyben lesz a kezdő QB posztért, ami most még Christian Ponder kezében van, de kitudja, hogy mit hoz a jövő.

Bár pár perce Speilman elmondta, hogy Cassel határozottan tartalékirányítónak lett elhozva, továbbra is Ponder a kezdő.

Cassel még 2009-ban kötött egy megaszerződést a Chiefs-el, ami értelmében 63 millió dollárt fog kapni. Ebből még 2 év lenne hátra, de a Vikings kicsit lefaragta költségeket, amiről Cassel is tudott, annyi különbséggel, hogy ő azt hitten 4 millió fog kapni évente, de ez az összeg csak 3 millió lesz szezononként.

Speilaman és Frazier is megerősítette csak tartaléknak hozzák Matt-et, mert frissíteni akarják a QB állományt.

Joe Webb és McLeaod Bethel Thompson közül valószínű csak egy maradhat a csapatnál és Bethel-Thompson ellen az szól, hogy mindössze egy mérkőzésen, a Packers elleni Wild Card mérkőzésen volt ott a pálya szélén, a többi meccsen mindig inaktív volt, ellentétben Webb-el, ki a szezon minden meccsén aktív volt a meccseken és a Wild Card meccsen ő “irányított”. (Bár ne tette volna.)

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Kép: bleacherreport.com