Aláírt elsőkörös választottjával az Atlanta Falcons

Az Atlanta Falcons mindvégig optimista volt, hogy a cornerback Desmond Trufant időben elkezdheti majd az edzőtábort és a napokban kiderült, hogy nem hiába voltak derülátóak. A Falcons bejelentette, hogy aláírt az első kör 22. helyén kiválasztott játékosával. A csapat ugyan nem közölte a szerződés részleteit, de a The Associated Press értesülései szerint az újonc négyéves, 8.16 millió dolláros szerződést írt alá amelyből 4.3 millió a garantált kereset.

A Falcons vezetősége mindvégig azon dolgozott, hogy az egy évvel korábban, a Cleveland Browns által szintén a 22. helyen kiválasztott Brandon Weeden szerződésével hasonló kontraktust kössenek a választottjukkal. Az eset további párhuzama, hogy Weeden-t a Falcons-tól kapott pickkel választottak ki hiszen ez része volt a 2011-es Julio Jones pick tradenek.

Trufant a Washington Egyetem játékosa volt és négy éven keresztül szerepelt a fővárosi iskola csapatában. Egyetemi pályafutása során 195 tacklet, 2 sacket, 6 interceptiont és 3 kierőszakolt fumblet szerzett. A tavalyi szezonját követően beválasztották a Pacific 12 Konferencia első csapatába.

(nfl.com, Fotó: zimbio.com)