Nem is vagyunk akkora gazemberek

Hivatalosan is elkezdődött az offseason. Már csak abból is lehet tudni, hogy egyre több dolga van a rendőri szerveknek az NFL környékén. Bár a Buccaneers csapata egyenlőre csak közvetve érintett, hisz egykori kiválósága már nem futballozik. Warren Sapp, aki jelenleg az NFL Network munkatársa prostituáltak, és állítólag némi erőszakoskodás miatt került bajba. 

Vannak azonban a ligában más érintettek is. Letroy Guion, a Packers defensive tackle-je, röpke 357 gramm fű miatt került bajba. Na nem a gyeptégla fajta, amit a stadionok rendben tartására használnak, hanem a két harlemi háztömböt két hétre ellátta volna belőle fajta. Megspékelve némi oda nem illő fegyvertartással, meg 190 ezer dollárral, amiről gondolom nem rendelkezett áfás számlával. Pedig arrafelé az adózást szigorúan veszik. D’Qwell Jackson a Colts játékosa pizzafutárokat ver agyon hosszúra nyúlt szabadidejében, Terrence Cody a Ravens védője pedig a saját kutyáját tette hidegre unalmában. Na őt speciál a farkánál fogva lógatnám fel. Aztán persze ott van Josh Gordon, aki lassan de határozott léptekkel nyírja ki saját NFL pályafutását, hisz ismét sikerült egy drogteszten megbuknia, ahogy a Dallas Cowboys futója, Joseph Randle szintén elhasalt egy kis mariskával. Szóval zajlik az élet…

Ennek az apropóján készített a SeatSmart nevezetű honlapocska egy kis statisztikát. Jobban mondva nem is keveset, ami lebontja az NFL büntetéseit pozíciókra, csapatokra, a büntetés fajtájára, összegére, és persze egyénekre is. Jópofa elfoglaltság ez a holtszezon ideje alatt. A Buccaneers mindig is a “problémás” csapatok közé tartozott, a statisztikák azonban rámutatnak, hogy nem is vagyunk mi akkora haramiák, egyszerűen beleszürkülünk a középmezőnybe, 2002 óta. Hisz a statisztikák ezen 12 évet foglalják magukban.

Persze azért van olyan statisztika amiben az élen járunk. Ugyanis ha pénzösszegről van szó, itt játszik a 4. legtöbb összeggel büntetett játékos. Persze, hogy a lefejelő kommandó jeles vezéréről Dashon Goldsonnról van szó. Ő a maga 247,500 dollárnyi büntetésével került az élmezőnybe. Azonban a Buccaneers csapatának a tagja volt, a legtöbb meccsre elmeszelt játékos is az NFL-ben, ezen időszak alatt. Talán az idősebbek emlékeznek még Tanard Jacksonra, akinek egyetlen hibája az volt, hogy amerre ment, egy ganja felhő követte. Ugyanis képtelen volt egyszerűen letenni a füvet. És már megint nem a stadion gyepéről beszélünk. Ő 56 meccsnyi eltiltást kapott szűnni nem akaró hobbija miatt. A fenti képen is őt láthatjátok.

Szóval akadtak itt igazi renitenskedők, összességében viszont egyáltalán nem szörnyű a kép. A Tampa Bay ugyanis 25 büntetéssel nézett farkasszemet, ez pedig mindössze csak a 23. helyre rangsorolja a csapatot NFL szinten. És mindössze 9 játékos kapott eltiltást, vagy felfüggesztést. Ami ha így visszaemlékszek nem is tűnik olyan soknak. Azonban ez szintén elég liga szinten a 12. helyre.

Az ember azt hinné valaki nem fogta elég szorosan a gyeplőt, azonban 2002 óta négy “rendszerváltáson” is átment a csapat. Ott volt ugye Jon Gruden aki inkább a problémamentes játékosokat preferálta. Aztán Raheem Morris aki kifejezetten gyűjtötte, és védte a problémás, fiatal játékosokat, mint Tanard Jackson, vagy épp Aquib Talib. Azonban mit kezdeni túlzottan egyikükkel sem tudott. Aztán jött a vaslady Greg Schiano akinek mindene volt a fegyelmezés, mégis aláírt a problémás Eric Wright-tal és Dashon Goldsonnal, majd túlzottan mit kezdeni egyikkel sem tudott. Mindketten kaptak eltiltásokat, majd ahogy Talib, úgy Wright is távozott. Aztán jött Lovie Smith és vele együtt a karakterproblémák távozni látszottak. Azonban felfüggesztésben tavaly sem volt hiány. Bár ez leginkább a liga megváltozott drogpolitikájának köszönhető, hisz a legtöbb büntetés ebből adódott, hogy a játékosok megszegték azt.

A felfüggesztések, bírságok, börtönbüntetések lassacskán természetes velejárói az NFL világának. Akár sportot is lehetne belőle űzni fogadói szinten. Mi lesz az első büncselekmény? Súlyos testi sértés, marihuana birtoklás? Védő vagy támadó játékos követi el? Melyik csapat tagja lesz az illető? Máris meglenne a program a holtszezonra az NFL fanoknak. Attól függetlenül pedig, hogy mi is meg voltunk áldva egy akkora marhával, mint Tanard Jackson, nem is olyan vészes az elmúlt évtized büntetések terén. Erős középmezőny…

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com