A Colts elküldte Pro Bowl-er safetyjét

Az Indianapolis Colts ma bejelentette hogy elküldte safetyjét LaRon Landry-t. A védő a két évvel ezelőtti offseasonban érkezett a csapathoz amikor négyéves, 24 millió dolláros szerződést kötött a csapattal.

A Colts Landry elküldésével ugyan felszabadított 2.25 millió dollárt a fizetési sapkából de 3.5 millió dollár halott összeget is meghagyott utána.

Landry elküldése mellett bejelentették, hogy szerződést bontottak az offensive tackle Xavier Nixon-al és a linebacker Andrew Jackson-al is.

A safety a tavalyi szezonban tiltott teljesítményfokozó szerek használata miatt négy mérkőzéses eltiltást kapott és a visszatérése után igen gyengén teljesített. A 2014-es alapszakaszban 46 tacklet és 2.5 sacket szerzett. Kevesebb mint 500 defensive snapnél volt csak pályán.

A jelenleg 30 éves játékos most újra kikerült a szabadügynökpiacra de biztosra vehetjük, hogy a gyenge szezonja ellenére is könnyen megtalálja majd a következő csapatát. Azt viszont biztosra veheti, hogy kisebb fizetéssel kell majd számolnia. Legutóbb amikor kilépett a piacra karrierjének legjobb szezonját futotta a New York Jets csapatánál.

(nfl.com, Fotó: lakeshorepublicmedia.org)