Lovie Smith Jameis Winstont preferálja?

Mariota vagy Winston? Winston vagy Mariota? Néha már az ember egy rossz árverésen érzi magát. 

Aki követi a Buccaneers-szel, vagy az NFL-lel kapcsolatos internetes oldalakat, az bizonyára tudja, hogy napi szinten kb. öt különböző cikk jelenik meg arról, hogy a Tampa Bay-nek melyik irányítót, és miért pont azt kéne választania. Ahogy pedig a mock draftok, úgy a szurkolók is folyamatosan megoszlanak a témában. Mi pedig gyalázatos módon egyetlen egy cikkben foglalkoztunk a dologgal. Mégis milyen Bucs szurkolók vagyunk mi? Kérdezhetnétek… Olyanok, akiknek kezd tele lenni a hócipője az egésszel. Egyrészről szinte már teljesen követhetetlen. Másrészről már kicsit unalmas, hogy senki nem bírja kivárni április végét.

A mi álláspontunkat nagyjából már ismerhetitek. Mi nem szégyellten Mariota pártiak vagyunk. Melynek oka, nem Winston tehetségtelensége, hanem pályán kívüli baromságai miatt, erős bust szaga. Ha nagyon tömören próbálnánk megfogalmazni a két irányító közti különbséget, akkor az elismert draft elemző Mike Mayock szavait ismételnénk meg nektek. Winston valóban NFL kész irányító. Remek a játéka, és ha a szezon első meccsén a pályára küldenéd, nem biztos, hogy nagyot égne a csapat. A pályán kívüli hülyeségei azonban rémisztőek, könnyen nagyon hamar NFL karrierjébe kerülhetnek. Míg Mariota is kiváló alapanyag csak nem NFL kész. Neki egy veterán irányító mellett padoznia kéne még egy-két évig, hogy felvegye a liga ritmusát. Azonban nem kell tartani attól, hogy valami hülyeség miatt – ami legyen akár drog, akár ráklábtolvajlás, vagy nemi erőszak – elmeszelik. Ezzel ellentétben, ő mindig első az edzéseken, nincs tele vele a bulvársajtó, példás pályán kívüli életet él. És mindene a futball.

Persze nem akarunk mi senkivel kenyeret törni, aki más állásponton van. Hisz minden vélemény egyformán számít. Mint ahogy már lassan követni sem tudjuk a híreket, elemzéseket, pletykákat, melyek arról szólnak, melyik irányítót és miért kéne a Buccaneers-nek draftolnia.

Felreppent azonban egy érdekes hír, ami mellett nem tudtam elmenni anélkül, hogy ne osszam meg veletek is. Az ESPN munkatársa Pat Yasinskas szerint ugyanis Lovie Smith, a Bucs vezetőedzője Jameis Winstont preferálja jelenleg Marcus Mariota-val szemben. Sőt mi több, ez az oka annak is, hogy Dirk Koetter lett Marc Trestman ellenében a Buccaneers új támadó koordinátora. Ugyanis a két edző játékfilozófiája merőben hasonlít egymásra. Azonban Trestman Mariota-val, míg Koetter Winstonnal képzelte a jövőt. Ezért döntött hát Smith Koetter mellett, ugyanis ő is hasonlóan vélekedett.

Josh McCown tegnapi menesztése pedig valóban abban a pletykában erősített meg engem, hogy esetlegesen az “NFL kész” irányítót választaná Smith a drafton. De persze ahogy Yasinskas is mondta. A hírek mindig elég ellentmondásosak, és nap mint nap új, valamint ellentétes információk látnak napvilágot. Így ez egyáltalán nem vehető készpénznek. Azonban ez az első érdekes, és első kézből származó pletyka Smith álláspontjáról a dologgal kapcsolatban. Nektek mi a véleményetek?

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com