Életfogytiglani börtönbüntetést kapott a Patriots korábbi sztár tight endje

A New England Patriots korábbi sztár tight endje, Aaron Hernandez már 2013 júniusa óta börtönben van és a mai napon ítéletet született az ügyében.

A 25 éves Hernandez-t bűnösnek találták különös kegyetlenséggel elkövetett, előre megfontolt gyilkosság vádjában ami miatt első fokon életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. Jó magaviselet esetén sincs rá esély, hogy kiszabaduljon.

A vádak szerint Hernandez két társával együtt 2013 június 17.-én meggyilkolta húga barátnőjének 27 éves barátját Odin Lloyd-ot. A játékos ügyvédei mindvégig bíztak benne, hogy sikerül felmentetni a védencüket de a vizsgálatok során újabb gyilkosságokra derült fény. Hernandezt összekapcsolták két 2012-es gyilkossággal és a gyanú szerint Lloyd-nak azért kellett meghalnia mert fel akarta jelenteni a Patriots korábbi játékosát.

Az esküdtszék a hírek szerint egy hétig tanácskozott és mérvadó volt a számukra, hogy a tight end különös kegyetlenséggel, előre megfontolt szándékkal követte el a gyilkosságot. Hernandez-t már elítélték Lloyd meggyilkolásáért (a korábbi gyilkosságokért nem mert azt nem tudták bizonyítani), de két társa, Ernest Wallace és Carlos Ortiz ügye még nincs lezárva.

Hernandez-t a 2010-es Draft negyedik körében választotta ki a Patriots de hamar a liga legjobbjai játékosi közé nőtte ki magát. Ezt jól mutatja, hogy két évvel később ötéves, 37.5 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötöttek vele. A szerződés 12.5 millió dollár aláírási bónuszt tartalmazott. Ekkora összeget korábban egyetlen tight end sem kapott. A hároméves profi pályafutása során 1956 elkapott yardot és 18 elkapott touchdownt szerzett.

(nfl.com, Fotó: abcnews.go.com, facebook.com)