Spielman elmondta hogy miért azokat választotta akiket

Eric Kendricks_3Rick Spielman a Vikings General Manager-e mondott pár szót az újonnan draftolt játékosokról.

Trae Waynes, CB

Trae volt nálunk az első számú jelölt a választás során. Meghallgattunk ajánlatokat, de egyik sem ért annyit, hogy kockáztassuk esetleg Waynes elvesztését. Már a Pro Day-en, a Scouting Combine-n is sok időt foglalkoztunk vele, mentek a beszélgetések. Zimmer edző még személyesen Michigan-be is elutazott, hogy megnézze. Ha megnézzük az adottságait, magassága, sebessége és és képességei alapján is egy kiváló játékost kaptunk, aki nagyszerűen fog illeszkedni a pályára vitt játékunkhoz. Ami a legfontosabb, amiről már beszéltem a korábbi sajtótájékoztatómban, hogy olyan játékosokat válasszunk, akik támadásban és védekezésben, ki ki a maga területén a legjobbat tudja nyújtani.

Eric Kendricks, LB

A második körben Eric Kendricks érkezett. Sok csapattal álltunk tárgyalásban, hogy előrébb kerüljünk a választási sorrendben, de végül maradtunk és kiválasztottuk a UCLA linebackerét. Úgy érzem és a stáb is, hogy Eric-el egy nagyon ösztönös és kiváló képességű játékoshoz jutott a csapat, aki az első pillanattól kezdve nagy erősítés a csapatnak. Ahogy beszélgettünk a LB edzőkkel egyetértettünk abban, hogy tud Mike és Will (LB pozíciók) pozícióban is játszani. Futás ellen nagyon jó játékos még akkor is ha nem igazán magas. Egy jó játékost hoztunk el a második körben.

Danielle Hunter, DE

Mr. Hunter-el a Scouting Combine-n találkoztunk először. Én is és George Edwards is elbeszélgettünk vele és pozitív benyomást tett ránk. Edwards az LSU Pro Day-ére is lement, hogy külön megnézze őt. Nagyon kemény, masszív játékos, aki ennek megfelelően játszik. Van még dolgunk vele, de nagyon jó alapanyag. Zimmer szeret okos és sportos játékosokkal dolgozni, jó választás.

T.J. Clemmings, OT

A negyedik körös választásunk egy támadó falember, Clemmings volt. Mindenki megkérdőjelezi a fizikai állapotát, ugyanis korábban sérült volt. Mi nem ez alapján választunk. Nagyon sokat néztük őt és beszélgettünk vele a Combine alatt is. Nagyon örülünk, hogy képesek voltunk egy ilyen kaliberű játékost idehozni a csapathoz a negyedik körben.

MyCole Pruitt, TE

Pruitt a Southern Illinois egyetemről érkezett közénk. Nagyon jó felépítésű játékos, aki mivel TE poszton játszik az elkapás mellett kiválóan tud blokkolni. Még dolgozunk Turner offense-n, de Pruitt értékes tagja lehet a csapatnak akár FB poszton.

Stefon Diggs, WR

Diggs egy rendkívül tehetséges sportoló, aki kiváló adottságokkal bír. Láttam őt kick-off returnerként, de láttam már puntot is visszahordani. Nagyon jó sebessége van. A labdát magabiztosan birtokolja, nem vagy szinte lehetetlen elvenni tőle.

Tyrus Thompson, OT

Az Oklahoma egyetemről a hatodik körben ismét egy falemberrel erősítettünk. Jó méretei vannak Tyrus-nak, ezt láthatjuk is és a Pro Day-en is megtapasztalhattuk. Jó falember, akivel kell még ugyan foglalkozni, de van benne potenciál.

B.J. Dubose, DT

Itt egy újabb multiposztos játékos, ez annyit tesz, hogy nem csak DT-ként, de DE-ként is bevethető. Mi elsősorban előbbi poszton számolunk vele, aztán majd meglátjuk merre haladunk. Rugalmas és okos játékos.

Austin Shepard, OT

Ő is egy több poszton alkalmazható játékos. Az egyetemen jobb oldali tackle volt, de itt valószínűleg beljebb, a guard posztján fogjuk bevetni. Nagyon kemény fizikumú játékos és eléggé agresszív is ehhez a játékhoz.

Edmond Robinson, LB

Utolsó választásunk Robinson volt, aki LB poszton játszik. Kicsit nyers még a játékos, de  nem rossz. Zimmer a South Carolina Pro Day-en foglalkozott vele és látott bene némi fantáziát, ezért esett rá a választásunk a késői körben. Főleg külső LB-ként játszott és úgy néz ki ez fekszik neki, de nincs ellenére az ILB pozíció sem.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com