Tűzijáték miatt megsérült a Giants védője, a csapat visszavonta a felkínált 60 millió dolláros szerződést

Szombat este kórházba került Jason Pierre-Paul. A New York Giants defensive endje komoly mennyiségű tűzijátékkal akarta megünnepelni a Függetlenség napját de valami balul sült el. A hírek szerint a figyelmetlenségére majdnem ráment a játékos karrierje.

Az első hírek eléggé ellentmondásosak voltak és csak abban értettek egyet, hogy JPP keze sérült meg. Egyes beszámolók szerint súlyosan, mások szerint könnyebben sérült meg a védő de több hírforrás beszámolt róla, hogy a defensive end több ujját is elvesztette a robbanás során.

Ma estére kiderült, hogy megmarad JPP összes ujja de arról még nincs hír, hogy mennyire roncsolódott a keze és a mostani sérülése mennyiben fogja hátráltatni a későbbi pályafutása során. Egy ilyen eset persze sohasem történhet jókor de Pierre-Paul-al ez pont a legrosszabb évben történt meg.

A védő a tavalyi szezonban visszatalált a régi formájához és pályafutásának második legjobb szezonját produkálta. Mivel az offseasonban lejárt a szerződése így a Giants franchise taget rakott a védőre aminek értelmében 14.8 keresne az idei szezonban.

 A bejegyzések szerint JPP ezzel a mennyiséggel készült a július 4.-re

A legfrissebb hírek szerint a játékos karrierje szemszögéből nem végzetes a sérülés így minden bizonnyal franchise tagel fogja végigjátszani a szezont. A Giants-nek lehetősége lett volna kihátrálni a tagből de a fizetési sapkában bent maradt volna az összeg "csak" nem kellett volna fizetni a játékosnak aki szabadügynökké vált volna.

Kiszivárgott, hogy a Giants nem él ezzel a lehetőséggel de visszavonta a JPP számára felkínált 60 millió dolláros többéves szerződést. A játékos nem írta volna alá ezt a szerződést mert több pénzt akart magának de július 15.-ig lehetőségük lett volna tovább tárgyalni a hosszútávú szerződésről.

(nfl.com, Fotó: nypost.com, deadspin.com)