Ki mennyit keresett az eddigi pályafutása során

Az offseasonban rengeteg szó esik a szerződésekről hiszen a Super Bowl után a szakértők azonnal belevetik magukat a szabadügynökpiacba. Ki marad, ki megy és persze mennyit fognak keresni az új szerződésükkel. Majd következik a Draft és az újoncok szerződtetése aminek szintén fontos részét képzi, hogy az adott játékos mennyit is fog keresni élete első profi szerződésével.

A szerződés adatai ismertek, pontosan megkereshető, hogy egy adott játékosnak mennyi az alapfizetése, mennyi bónusz illeti meg, mennyit foglal el a fizetési sapkából és elküldése esetén mennyi halott összeg maradna utána. A most megjelent lista azonban egy kicsit különbözik ugyanis ez megmutatja, hogy az aktív játékosok mennyit kerestek az eddigi pályafutásuk során.

A karrier kereseti listán értelemszerűen előnyt jelent a kor mert korántsem meglepő módon több év alatt több pénzt lehet keresni. Emellett az sem árt ha valaki elitjátékosként érkezett a ligába mert így egy magas összegű újoncszerződéssel kezdhette meg az NFL-es pályafutását.

(a lista szereplő összegek "csak" a csapattól kapott fizetéseket mutatják, a reklámbevételeket nem)

 kereset.jpg

Nem okoz meglepetést, hogy a lista élén Peyton Manning áll mert 1/1-es játékos volt és így egy jól fizető újoncszerződéssel kezdte meg a profi pályafutását mindemellett a Denver Broncos irányítója a liga legrégebb regnáló kezdőirányítója. Hasonló a helyzet Eli-al is mert Ő is 1/1-es választott volt.

Mint szinte az összes szerződéssel kapcsolatos listának az elejét ezt is az irányítók uralják. Az első 15 legtöbb bevételre szert tett játékos közül 11-en irányítók. Nem irányítóként a legtöbbet a Green Bay Packers linebackere Julius Peppers kereste.

Az 50-es listán szinte egytől egyig a legjobbak, az úgynevezett franchise arcok foglalnak helyet (persze itt a kor döntő tényező) de azért a listán megtalálható egy-két olyan játékos is akik hálát rebeghetnek az ügynöküknek.

(sportrac.com, Fotó: gridironexperts.com, sportrac.com)

Címkék: szerződés