A Jets kirúgta a speciális egység koordinátorát

A New York Jets elkezdte az edzői stáb átalakítását és ennek első lépése a speciális egységet érintette. A csapat tegnap bejelentette, hogy megvált a speciális egység koordinátorától Bobby April-től.

A koordinátor mellett távozik a koordinátor asszisztense Steve Hagen és az offensive line edző asszisztense Ron Heller is. Hagen és Heller volt az utolsó két edző aki még korábban a Rex Ryan stáb stagja volt.

"Miután megtartottuk a stábbal a szezonzáró meetingünket úgy döntöttem, hogy változtatunk ezeken az egységeken. Értékelem a csapatért végzett múltbeli erőfeszítéseiket és sok sikert kívánok nekik a jövőben." - nyilatkozta Bowles a csapat hivatalos weboldalán.

A speciális egység az egész szezon során a Jets leggyengébb egysége volt. Az igazi mélypont a Giants elleni mérkőzésen következett be amikor Dwayne Harris 80 yardos visszahordott touchdownt szerezett ellenük. A mérkőzés utáni négy hétben April egysége a koordinátor állásáért játszott.

A zárófordulókban javulást mutatott az egység de a Buffalo Bills elleni sorsdöntő találkozón több hibát is vétettek. A 22-17-re elveszített mérkőzésen Randy Bullock kihagyott egy 40 yardos mezőnygólt, Ryan Quigley punter pedig bemutatott egy 21 yardos rúgást amiből később touchdownt szerzett a Bills.

A speciális egység gyengélkedése már April előtt is jellemezte a Jets csapatát. Mike Westhoff 2012-es visszavonulása óta már négy koordinátora volt a Jets-nek és ez ugyan egy hátrasorolt egység de a csapat életében fontos részt képez a speciális egység. Őket emlegetik a legkevesebb alkalommal de közel sem mindegy a csapat szempontjából, hogy milyen távolságról kell indulniuk a támadósorozat kezdetekor.

(nfl.com, Fotó: ganggreennation.com)