Meg akarta magyarázni, hogy miért esett ki a hotel ablakán

Robert Nkemdiche elsőkörös potenciállal rendelkezik de a pályán kívüli dolgai miatt bizonytalan picknek számít. Az Ole Miss defensive tackleje decemberben egy bizarr dolog miatt került be a hírekbe. Egy jól sikerült buli során kiesett egy Atlanta-i hotel ablakán, kórházba került és vádat emeltek ellene marihuána birtoklás vádjával.

A Scouting Combine-on a játékosok az újságírók rendelkezésére állnak és teljesen érthető módon szinte mindenkit csak ez az eset érdekelt. A tackle a magyarázkodása során bemártotta korábbi csapattársát, az 1/1-es poszt legnagyobb várományosát Laremy Tunsil-t is.

Nkemdiche elárulta az újságíróknak, hogy ittas volt mikor kiesett az ablakon de a marihuána fogyasztást tagadja. A tackle nevére volt foglalva a szoba ezért a rendőrség hozzá kötötte a marihuánát is de az elmondása szerint nem az Övé volt.

"A szobában több ember volt. A szoba az én nevemen volt és senki sem akart felelősséget vállalni." - nyilatkozta Nkemdiche.

"Elmondtam nekik az igazat. Nagyon nehéz döntés volt a számomra. Szokatlan és ez egyáltalán nem jellemző rám. Ez nem olyan dolog amiért a családommal együtt kiállok. Kínos volt számomra, a családom és az egész Ole Miss család számára. Elmondtam az NFL csapatok képviselőinek, hogy nem ilyen típus vagyok." - folytatta a védőfalember.

Nkemdiche elismerte, hogy ivott és részeg volt de mindennemű drogfogyasztást tagad. Az eset után eltiltották a Sugar Bowl-ról de a balhé miatt rengeteget vesztett a Draft értékéből. Az egyik legelismertebb Draft szakértő Mike Mayock véleménye szerint Nkemdiche 1/1-es potenciállal rendelkezik de a problémái miatt mégsem lehet az.

Az előzetes vélemények szerint Nkemdiche nem lesz Top 10-es Draft pick de biztosan el fog kelni az első körben. A 19. helyen választó Buffalo Bills vagy a 26. picket birtokló Seattle Seahawks számít a tackle potenciális választójának de a Washington Redskins is kiválaszthatja az első körben.

(nfl.com, Fotó: saturdayblitz.com)