Az újoncok közel 75%-a aláírta a szerződését

Három hete ért véget az idei Draft és az eltelt időben majdnem minden negyedik kiválasztott játékos aláírta az újoncszerződését.

A Jacksonville Jaguars cornerbackjének, Jalen Ramsey-nek az aláírásával együtt a kiválasztott 253 játékosból már 189-en rendelkeznek szerződéssel. Ez majdnem a Draft osztály 75%-t jelenti.

Az első kör játékosai egy kicsit ráérősebben kezelik az aláírást mert 12-en még nem szignózták a szerződésüket. Apró érdekesség, hogy az ötödik kör összes játékosa már aláírt.

Az új kollektív szerződés alaposan leegyszerűsítette az újoncszerződéseket mert meghatározott keretek közé szorítja a fizetést. A játékos négyéves fizetését a kiválasztásának helye határozza meg.

Az új CBA előtt nem voltak megkötések és sok újonc játékos hihetetlenül magas szerződést kapott anélkül, hogy egy percet is játszott volna az NFL-ben.

2010-ben Sam Bradford volt az 1/1-es és az ügynökével együtt hatéves, 78 millió dolláros szerződést alkudott ki magának. A szerződés 50 millió dollár garantált keresetet tartalmazott.

A Detroit Lions korábban szépen "megkínálta" az újoncait, az irányító Matthew Stafford (hat év, 72 millió), a defensive tackle Ndamukong Suh (öt év, 68 millió) és az elkapó Calvin Johnson (hat év, 68 millió) is egy igen jól fizető szerződéssel kezdett.

De nem kellett szégyenkeznie az Atlanta Falcons irányítójának Matt Ryan-nek (hat év, 70 millió) és a Tampa Bay Buccaneers defensive tacklejének Gerald McCoy-nak (öt év, 63 millió) sem.

2007-ben JaMarcus Russell volt az 1/1-es és egészen szeptember 12-ig kivárt a szerződés aláírásával. Az utóbbi évtized legnagyobb bustjának tartott irányító holdoutja anyagilag megérte mert 68 millió dolláros szerződést zsarolt ki a Raiders vezetőségétől de kihagyta az egész edzőtábort és az előszezont. Ez a húzás nagyon nem jött be, három szezont élt meg az NFL-ben.

(nfl.com, Fotó: albersheims.com)