Két játékos szerepel a jövő heti Kiegészítő Drafton

Az edzőtáborig sem pihenhetnek a csapatok, hiszen jövő hét szerdán megrendezésre kerül a Kiegészítő Draft. Az úgynevezett Supplemental Draft július 12.-én délután (helyi idő szerint) 1 órakor veszi kezdetét

Azok a játékosok szerepelnek rajta akik valamilyen játékengedélyi problémák miatt lemaradtak az áprilisi játékosbörzéről. Ezt mindig csak igény szerint rendezik meg és a következő évi Draft jogokért cserébe lehet választani. Az áprilisi rendezvénytől eltérően a mostani Draft elektronikusan zajlik.

Az idei Kiegészítő Drafton idén meglepően kevés játékos vesz majd részt. A Georgia Military College defensive linemanje Tavares Bingham és a Western New Mexico running backje Marques Rodgers indul az idei kiegészítő játékosbörzén.

A Kiegészítő Draft-on nem túl aktívak a csapatok, utoljára két éve a St. Louis Rams választott. A Kosok a Clemson offensive linemanjét Isaiah Battle-t választották ki egy ötödik körös Draft cetliért cserébe. Battle előtt pedig csak 2012-ben választottak, akkor a Cleveland Browns egy második körös pickért elvitte az elkapó Josh Gordon-t.

A Kiegészítő Draft természetesen nem bővelkedik a tehetségekben de azért pár jó játékos még így is kikerült innen. Josh Gordon például igen jól teljesített és egy nagyszerű képességű játékosról beszélhetünk az Ő esetében csak az a baj vele, hogy különböző okok miatt többet volt/van eltiltva mint amennyiszer nem.

Gordon előtt a 2000-es években a Supplemental Draftról került be az NFL-be például az elkapóként brillírozó eredetileg irányítóként játszó Terrelle Pryor vagy a San Francisco 49ers remek linebackere Ahmad Brooks is.

A "régmúltból" pedig két játékost érdemes kiemelni a Supplemental Draftról. Az 1985-ös pick, a Cleveland Browns magyar származású irányítója Bernie Kosar egész szép profi karriert tudhat magáénak. Az 1987-ben kiválasztott Cris Carter pedig még ennél is tovább jutott, az elkapó Hall of Famer NFL pályafutást produkált a Kiegészítő Draftról indulva.

nfl.com, Fotó: steelerswire.usatoday.com

Címkék: nfldraft, draft2017