Több pénzt keresne az egyetemen mintha kiválasztják jövőre a Draft első körében

gaw0izbw8aaeaai.jpg

Marvin Harrison Jr. a 2024-es Draft évfolyam egyik legjobb elkapójának számít így biztosan ki fogják választania az első körben. Ráadásul biztosan a nagyon korai pickek között szerepelne a neve ami pénzügyileg egy igen jó szerződést jelentene. A múltban igen de a szabályváltozások miatt igen érdekes helyzetbe került az elkapó.

sportmania.png

Az elkapónak felajánlottak egy úgynevezett NIL szerződést ami lényegében azt jelenti, hogy iskolás révén is pénzt keresne a saját brandjéből. Ez az összeg viszont olyan magas lenne, hogy simán versenybe száll az elsőkörös NFL szerződéssel. Sőt!

Összehasonlításképpen ha Harrison-t kiválasztják a Top 5 hely valamelyikén (ami nagyon valószínű) akkor nagyságrendileg 20-25 millió dolláros szerződést írna alá. Ha kimegy az első 2 pick valamelyikén akkor még jobb szerződést kap.

Ezzel szemben viszont ha marad az egyetemen akkor a becslések szerint több mint 30 millió dollárt kereshetne. Ez a helyzet most Harrisont érinti de nagyon fontos lesz a döntése. Harrison még nem döntött, de döntése örökre megváltoztathatja a játékot.

Fotó: twitter.com